«Στη δύσκολη περίοδο, που ζούμε όλοι μας, υποχρέωση και δικαίωμα δεν έχουμε μόνο στην επιδίωξη της Ύλης, αλλά και στη Γνώση και την πνευματική καλλιέργεια». Στην τοποθέτηση αυτή προχώρησε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 27/12 στην Αίθουσα Τύπου του Δημοτικού Καταστήματος Χανίων για την παρουσίαση του 5ου τόμου της ετήσιας έκδοσής «ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ».

 Ο κ. Σκουλάκης εξέφρασε μάλιστα την ιδιαίτερη ικανοποίηση του, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «εκπληρώνεται η πρόθεση που είχα εκδηλώσει και πριν την ανάληψη του Δημαρχιακού αξιώματος για τη συνέχιση της εκδοτικής αυτής προσπάθειας».

Ο Δήμαρχος Χανίων δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τα Μέλη της Συντακτικής Επιτροπής και την Επιμελήτρια της έκδοσης, Ζαχαρένια Σημανδηράκη, οι οποίοι εργάσθηκαν και φέτος αφιλοκερδώς, όπως και όλα τα προηγούμενα χρόνια, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, για τη καλύτερη παρουσίαση του τόμου.

Μάλιστα, ο κ. Σκουλάκης επεσήμανε ότι ο εν λόγω τόμος έχει εμπλουτιστεί φέτος με σημαντικές εργασίες νέων επιστημόνων αλλά και παλαιότερων επίσης καταξιωμένων, ενώ, όπως γνωστοποίησε η κα. Σημανδηράκη ορίστηκε άμισθη σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα ιστορίας και πολιτισμού.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Χανίων, αρμόδιος για θέματα πολιτισμού, Δημήτρης Λειψάκης, τόνισε ότι αρχικά ο ετήσιος τόμος, ονομαζόταν «ΧΑΝΙΑ», το 1992 μετονομάστηκε σε «ΕΛΛΩΤΙΑ», ενώ το 2007 κυκλοφόρησε για πρώτη φορά ο τόμος με την ονομασία «ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ» και τη σημερινή του μορφή.

Ο κ. Λειψάκης, επίσης, διευκρίνισε ότι στην εν λόγω έκδοση παρουσιάζονται πρωτότυπες εργασίες, οι οποίες δεν έχουν δημοσιευτεί ξανά σε έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο.

Η Επιμελήτρια της έκδοσης, Ζαχαρένια Σημανδηράκη, κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου ευχαρίστησε τόσο τη δημοτική αρχή των Χανίων και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για τη στήριξη του εγχειρήματος όσο και όλους εκείνους, που προσέφεραν τις εργασίες τους

Όπως τόνισε η κα. Σημανδηράκη ο 5ος τόμος φιλοξενεί στις 326 σελίδες του, 21 εργασίες, τοποθετημένες με αλφαβητική σειρά, ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε ότι η έκδοση του τόμου θα συνεχιστεί και στο μέλλον, προσφέροντας βήμα σε νέους αλλά και ήδη καταξιωμένους επιστήμονες.

Σημειώνεται ότι η παρουσίαση της ετήσιας έκδοσης «ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ» θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 28/12/2011, στις 19.00, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook