Σύμφωνα με νέα μελέτη που ήρθε στο φως, η σωστή διατροφή κατά τα τρία πρώτα χρόνια της ζωής των παιδιών, βοηθάει στην ανάπτυξη του δείκτη νοημοσύνης τους.

Μετά από εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν 8χρονα παιδία, των οποίων η τροφή υστερούσε σε περιεκτικότητα λιπαρών, σακχάρων και επεξεργασμένων προϊόντων μέχρι και την ηλικία των τριών ετών, η έρευνα έδειξε ότι κατά μέσο όρο «σκόραραν» από 1 έως 2 βαθμούς παραπάνω από εκείνων που δεν διατρέφονταν σωστά, ακόμα και αν οι γονείς τους άρχισαν να προσέχουν ιδιαιτέρως τη διατροφή τους με το πέρας των τριών χρόνων.

Η επικεφαλής της παρούσας έρευνας Kate Northstone τόνισε ότι “Τα παιδιά θα πρέπει να τα μυούμε σε μια ορθή και υγιεινή διατροφή από την πολύ νεαρή ηλικία, μαθαίνοντάς τους παράλληλα να αποφεύγουν, όσο αυτό είναι δυνατόν, τροφές με υψηλές ποσότητες λιπαρών και σακχάρων”.

Η έρευνα είναι καινούργια και όπως επισημαίνουν οι ειδικοί χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ως προς την ερμηνεία των αποτελεσμάτων. Γεγονός είναι πάντως ότι όλοι οι γιατροί συνιστούν να δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην διατροφή των παιδιών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook