Το γεγονός ότι πολιτικά ανήκει στην «φιλελεύθερη Αριστερά», όπως έχει πολλές φορές τονίσει η ίδια, δεν εμπόδισε την αμερικανίδα ηθοποιό Μέριλ Στριπ να εκδηλώσει δημοσίως τον θαυμασμό της για την πάλαι ποτέ πανίσχυρη πρωθυπουργό της Βρετανίας, Μάργκαρετ Θάτσερ, την οποία υποδύεται στην ταινία «Σιδηρά Κυρία».

Εχοντας βάλει πλώρη, όπως τουλάχιστον εκτιμούν ορισμένοι κριτικοί, για το τρίτο βραβείο Οσκαρ της καριέρας της, η 62χρονη Στριπ με την συγκεκριμένη ερμηνεία κατάλαβε, όπως είπε, «πόσο άξια σεβασμού είναι μια γυναίκα σαν την Θάτσερ, που πέτυχε σε έναν κόσμο που κυριαρχείται από άνδρες».

«Οσα περισσότερα μάθαινα για τη ζωή της, τόσο περισσότερο άλλαζε η οπτική μου για την Θάτσερ. Οποια άποψη κι αν έχει κανείς για το έργο της, και πολλοί διαφωνούσαν, το μέγεθος της επιρροής της και το γεγονός ότι υλοποιούσε συγκεκριμένα μέτρα ήταν κάτι εξαιρετικό. Η διανοητική, φυσική και πνευματική ενέργεια που χρειαζόταν για να ζει κάθε μέρα ως επικεφαλής της κυβέρνησης ήταν εκπληκτική. Η Θάτσερ παρέμεινε στο νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ πάνω από δέκα χρόνια. Θαυμάζω αυτό το επίτευγμα. Το αντιμετωπίζω με δέος, ακόμη κι αν δεν συμφωνώ η ίδια με πολλές από τις πολιτικές της πράξεις», τόνισε η πολυβραβευμένη πρωταγωνίστρια.

\"http://1.bp.blogspot.com/_Gdt6SgFdNNw/TCySUDcutMI/AAAAAAAASEA/8bmPtnQT5Rs/s1600/streep_thatcher.jpg\"Οσο για την τεχνική που ακολούθησε, η Στριπ είπε ότι δεν είχε παρά να παρατηρήσει προσεκτικά την εξέλιξη της καριέρας της ίδιας της Θάτσερ. Και εξήγησε: «Οταν ανέλαβε την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας εξάσκησε τη φωνή της ώστε να αλλάξει τον τρόπο της δημόσιας εκφοράς του λόγου της: έκανε τη φωνή της πιο βαθιά, πιο πλούσια, την στήριζε με την αναπνοή της. Ετσι κι εγώ έπρεπε να μάθω δύο φωνές: μία που είχε πριν αναλάβει την ηγεσία των Τόρις και μία που απέκτησε μετά».

Η βαρώνη Θάτσερ είναι σήμερα 86 ετών. Αποφεύγει τις δημόσιες εμφανίσεις, καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Η Στριπ ασχολείται με τον φεμινισμό και συμμετέχει ενεργά σε εκστρατεία για την ίδρυση ενός Εθνικού Μουσείου Ιστορίας των Γυναικών της Αμερικής, στην Ουάσιγκτον.

\"http://www.cinemablend.com/images/news/23046/See_Meryl_Streep_Transformed_Into_Margaret_Thatcher_1297182978.jpg\"

(Βήμα)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook