Εντυπωσιακές κυλιόμενες σκάλες που συνδέουν μια από τις φτωχότερες και πιο βίαιες κοινότητες της πόλης Μεντεγίν στην Κολομβία, με το κέντρο της πόλης, εγκαινίασαν οι δημοτικές αρχές, αλλάζοντας την ζωή 12000 ανθρώπων.

Η εντυπωσιακή κατασκευή που κόστισε 7 εκατομμύρια δολάρια, είναι χωρισμένη σε έξι τμήματα, «σκαρφαλώνει» 384 μέτρα και η χρήση της θα γίνεται δωρεάν.

Σύμφωνα με το Έθνοε, πριν την κατασκευή της, οι κάτοικοι της «κοινότητας 13» που είναι χτισμένη στην πλαγιά ενός βουνού, έπρεπε να ανέβουν εκατοντάδες σκαλιά για να φθάσουν από τα σπίτια τους, στο κέντρο της πόλης.

Τώρα, με τις κυλιόμενες, η μισής ώρας διαδρομή, πραγματοποιείται εντός πέντε λεπτών.

Ο δήμαρχος της πόλης, δηλώνει ότι είναι το πρώτο έργο αυτού του είδους παγκοσμίως που στοχεύει αποκλειστικά στην ανακούφιση των φτωχών και αναμένεται να διευκολύνει την ζωή 12.000 κατοίκων της κοινότητας.

Διάφορα έργα βρίσκονται σε εξέλιξη για την μεταμόρφωση της πόλης Μεντεγίν, που κάποτε είχε τα πρωτεία στα ποσοστά εγκλήματικότητας παγκοσμίως και αποτελούσε έναν από τους βασικότερους κόμβους διακίνησης ναρκωτικών, αλλά τα τελευταία χρόνια, ζει -όπως σημειώνει το BBC- τη δική της αναγέννηση.

\"http://bloximages.newyork1.vip.townnews.com/phillyburbs.com/content/tncms/assets/v3/editorial/0/14/014b09fd-1cbb-555d-b0e8-dc76ddf832a8/4ef951580b770.preview-300.jpg\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook