Παράταση δέκα ημερών στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας θα ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών μετά το συνωστισμό που παρατηρείται σε τράπεζες και εφορίες, αλλά και εξαιτίας του γεγονότος ότι για πολλούς ιδιοκτήτες ΙΧ είναι αναγκαίος ο μισθός του Ιανουαρίου για να είναι σε θέση να πληρώσουν.

Σε προσπάθεια δε αποφυγής της απεργίας που ανακοίνωσαν οι εφοριακοί (29 και 30/12) και αναμένεται να προκαλέσει νέα προβλήματα στα κρατικά ταμεία, ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος θα συναντηθεί εκτάκτως με τους εκπροσώπους τους την Τετάρτη.

Σε ό,τι αφορά την παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, θα ισχύσει και για την πληρωμή των τελών μέσω τραπεζών ή ΕΛΤΑ.

Επίσης θα ισχύσει και για όσους ιδιοκτήτες οχημάτων επιθυμούν να καταθέσουν τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας στην αρμόδια ΔΟΥ. Θα τους δοθεί δηλαδή η δυνατότητα να το πράξουν έως τις 10/1/2012.

Αξίζει να σημειωθεί αν η κατάθεση πινακίδων από ιδιοκτήτες ΙΧ, συνεχιστεί με αυτούς τους ρυθμούς η αύξηση των τελών κυκλοφορίας θα γυρίσει μπούμερανγκ για το Δημόσιο και τα κρατικά έσοδα.

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τριπλασιασμό σε σχέση με πέρυσι του αριθμού των ιδιοκτητών ΙΧ που θα καταθέσουν πινακίδες.

Σε ό,τι αφορά την πληρωμή των άλλων φορολογικών υποχρεώσεων, όπως των δόσεων του φόρου εισοδήματος και της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης αναμένεται να δοθεί προθεσμία τουλάχιστον έως τις 2 Ιανουαρίου.

Συνάντηση Βενιζέλου με εφοριακούς για την 48ωρη απεργία

Σε έκτακτη συνάντηση προχωρούν την Τετάρτη οι εφοριακοί με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευ.Βενιζέλο σε μια προσπάθεια εύρεσης λύσης στα προβλήματά τους, ώστε να αποφευχθεί η πραγματοποίηση της 48ωρης απεργίας την Πέμπτη και την Παρασκευή, 29 και 30 Δεκεμβρίου.

Μάλιστα οι εφοριακοί είχαν προαναγγείλει Συνέντευξη Τύπου στις 11 το πρωί αλλά λόγω της συνάντησης η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στις 12:00.

Μεταξύ των θεμάτων που θα θέσουν οι εφοριακοί στον υπουργό Οικονομικών είναι, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, τα εξής:

    Η διάλυση των υπηρεσιών και του φοροεισπρακτικού μηχανισμού

    Η άδικη φορολογική πολιτική

    Οι εφεδρείες – απολύσεις που έγιναν και αυτές που σχεδιάζονται να γίνουν.

    Η δραματική μείωση των αποδοχών

    Η έλλειψη διαχρονικά πολιτικής βούλησης θεσμοθέτησης νόμων και αποφάσεων, πλήρους διαφάνειας, για την εξάλειψη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς.

    Η έλλειψη διαλόγου και η μη αποδοχή εκ μέρους της πολιτικής και υπηρεσιακής ηγεσίας των προτάσεων των εφοριακών.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook