Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι Έλληνες ειδικοί αναφορικά με τα επικίνδυνα ενθέματα στήθους που κατασκεύασε η γαλλική εταιρεία ΡΙΡ. Όπως αναφέρουν, τα συγκεκριμένα εμφυτεύματα χρησιμοποιήθηκαν από ελάχιστα έως καθόλου. Ωστόσο, συμβουλεύουν εκείνες τις ασθενείς που έχουν αμφιβολίες να υποβληθούν σε υπέρηχο ή αξονική.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τουλάχιστον 300.000 γυναίκες παγκοσμίως έχουν ενθέματα σιλικόνης της εταιρείας Poly Implant Prothese (PIP), τα οποία αποσύρθηκαν από την αγορά καθώς έχουν την τάση να σπάνε, με αποτέλεσμα η σιλικόνη (χαμηλότερης ποιότητας από αυτή που χρησιμοποιείται για ιατρικούς λόγους) να διαχέεται στον οργανισμό.

Σύμφωνα με τα Νέα, οι πλαστικοί χειρουργοί στη χώρα μας επιμένουν ότι παρόλο που τα ενθέματα PIP προωθήθηκαν και στην Ελλάδα, δεν προτιμήθηκαν από τους χειρουργούς, δεδομένου ότι άλλες παλαιότερες εταιρείες έχουν κερδίσει την αγορά.

Καθησυχαστικός εμφανίζεται και ο πλαστικός χειρουργός Ζήσης Μπουκουβάλας, υποστηρίζοντας ότι ο ανθρώπινος οργανισμός αναπτύσσει ασπίδες προστασίας από πιθανούς κινδύνους.

«Γύρω από τα ενθέματα δημιουργείται μια μεμβράνη, συνεπώς ακόμη και στην περίπτωση ρήξης του ενθέματος το σώμα προστατεύεται από τη διάχυση της σιλικόνης στους ιστούς του μαστού» είπε στα Νέα.

Ωστόσο, οι πλαστικοί χειρουργοί συμβουλεύουν τις γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε επανορθωτική ή αυξητική μαστού και ανησυχούν για την ποιότητα του ενθέματος να υποβληθούν σε υπέρηχο ή αξονική, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το ένθεμα έχει υποστεί ρήξη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook