«Εμείς δεν παίζουμε με την εταιρία μας. Αν δεν θέλουν την ΑΝΕΝΔΥΚ ας μας το πουν. Θ’ αποσύρουμε το πλοίο. Δε μας ενδιαφέρει το δρομολόγιο», αποκαλύπτει στη Νέα Τηλεόραση ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΝΕΝΔΥΚ Γιάννης Μπραουδάκης, κάνοντας λόγο για συμπαιγνίες και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, με υπαιτιότητα της Δημοτικής Αρχής Γαύδου, και προοιωνίζοντας ουσιαστικά εμπλοκή στην ακτοπλοϊκή σύνδεση του ακριτικού νησιού με την Κρήτη.

Μάλιστα, απειλεί με παύση των εργασιών μετασκευής στο πλοίο «Σαμαριά», σε περίπτωση που δεν υπάρχουν ξεκάθαρες συζητήσεις για τις όποιες προθέσεις, ακόμη και άλλων εταιριών, ώστε να καλυφθεί ακτοπλοϊκά η Γαύδος.

Ιδιαίτερα, μετά την πρόταση προς το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών του Δημάρχου Στρατή Λαμπάκη για δρομολόγηση οχηματαγωγού επιβατηγού πλοίου για το καλοκαίρι 150 ατόμων και για το χειμώνα 60, αλλά και η κοινή εμφάνιση του κ. Λαμπάκη στην προχθεσινή συνεδρίαση του ΣΑΣ με τον πρόεδρο της Ναυτιλιακής Εταιρίας Ναυτοτεχνική Ηρακλή Φραγκάκη, ο οποίος έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για τη δρομολόγηση πλοίου, που όμως θα έχει τη δυνατότητα μεταφοράς μόνο επιβατών.

Παράλληλα, ο κ. Μπραουδάκης καταγγέλλει ότι με παρέμβαση του Δημάρχου Γαύδου, ακυρώθηκε προηγούμενος διαγωνισμός, αλλιώς το «ΣΑΜΑΡΙΑ» θα ήταν ήδη στη γραμμή από 1ης Νοεμβρίου.

Ξεκαθαρίζει δε, πως αν δεν θέλουν οι κάτοικοι της Γαύδου την ΑΝΕΝΔΥΚ, θα μπορούσαν να το πουν και να μην αλλάζουν αιφνιδιαστικά τα πλάνα τους, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την εγκατάλειψη της γραμμής από την εταιρία.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μπραουδάκης τονίζει πως δεν πρόκειται η ΑΝΕΝΔΥΚ να λειτουργήσει συνοδευτικά, με τη μεταφορά μόνο οχημάτων και εμπορευμάτων, χάνοντας ουσιαστικά το επιβατικό έργο.

Εν τω μεταξύ, πληροφορίες κάνουν λόγο για τη δημιουργία ναυτιλιακής εταιρίας από το Δήμο Γαύδου, με την επωνυμία Gavdos Lines, που ήδη μάλιστα βρίσκεται στα σκαριά.

Είναι βέβαια άγνωστο αν θα υπάρξει συμφωνία με τη Ναυτιλιακή Εταιρία Ναυτοτεχνική ή με τη δρομολόγηση πλοίου εκ τω έσω, καθώς πηγές αναφέρουν ότι δημοτικό σύμβουλος του νησιού έχει ήδη αγοράσει πλοίο με δυνατότητα μεταφοράς 100 επιβατών.

(neatv.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook