Τουλάχιστον 77 άνθρωποι σκοτώθηκαν σύμφωνα με νεότερο απολογισμό από τη συντριβή αεροσκάφους των ιρανικών αερογραμμών την Κυριακή κοντά στην βορειοδυτική πόλη Ουρουμιγέχ, περίπου 1.000 χλμ. βορειοδυτικά από την Τεχεράνη. Το Ουρουμιγέχ ήταν ο προορισμός της πτήσης.

\”Δυστυχώς 77 συμπολίτες μας σκοτώθηκαν, 26 τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται και ένας αγνοείται\”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας. Το πρακτορείο Isna ανακοίνωσε τον ίδιο απολογισμό, αναφέροντας πως οι αγνοούμενοι είναι δύο.

Συνετρίβη αεροσκάφος τύπου \”Μπόϊνγκ 727\”, με 11μελές πλήρωμα και 105 επιβαίνοντες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες στην περιοχή όπου το αεριωθούμενο συνετρίβη ήταν κακές.

 Αυτόπτες μάρτυρες

Αυτόπτες μάρτυρες αφηγούνται ότι στο έδαφος το αεροπλάνο \”κομματιάστηκε, αλλά μεγάλες εκρήξεις δεν έγιναν\”.

Δύο παιδιά επέβαιναν στο μοιραίο αεροπλάνο, άλλα τύχη τους μέχρι στιγμής δεν είναι εξακριβωμένη.

Οι διεθνείς κυρώσεις κατά του Ιράν εμποδίζουν την κυβέρνησή του να αγοράζει νέα επιβατικά αεροπλάνα ή κι ανταλλακτικά, ακόμα, για τα παλαιότερα.

-Τον Ιούλιο 2009 ένα ρωσικό \”Τουπόλεφ\” των \’Αερογραμμών της Κασπίας\’ με προορισμό την Αρμενία ανεφλέγη εν πτήσει και συνετρίβη κοντά στην πόλη Καζβίν -168 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

-Τον Φεβρουάριο 2003 ένα ρωσικό \”Ιλιούσιν-76\” συνετρίβη στο νότιο Ιράν -276 \”Φρουροί της Επανάστασης\”, που επέβαιναν, σκοτώθηκαν μαζί με το πλήρωμα.


Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook