Ο πληθωρικός και αυτοκαταστροφικός Ντομινίκ Στρος-Καν «είναι» ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ. Και η πάμπλουτη τηλεπαρουσιάστρια σύζυγός του, που φροντίζει την καριέρα του και συγχωρεί όλες τις εξωσυζυγικές του περιπέτειες, «είναι» η Ιζαμπέλ Αντζανί. Γύρω τους στροβιλίζονται πρόσωπα σε ένα χορό εκατομμυρίων, εξουσίας και ανθρώπινων αδυναμιών.

Έτσι σκέφτηκε ο εικονοκλάστης αμερικανός κινηματογραφιστής \’Αμπελ Φεράρα και πρότεινε στους δύο διάσημους γάλλους ηθοποιούς να ενσαρκώσουν στη μεγάλη οθόνη το μοιραίο ζευγάρι, τον DSK, πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και την Ντομινίκ Σενκλέρ, δημοσιογράφο-σταρ της γαλλικής τηλεόρασης και σύζυγό του.
Οπως γράφει ο γαλλικός Τύπος, ο Ντεπαρντιέ και η Αντζανί αντιμετώπισαν καταρχήν θετικά την ιδέα και το συζητούν.

Σύμφωνα με το Βήμα,η συγγραφή του σεναρίου βρίσκεται στο αρχικό στάδιο και θα περιλαμβάνει επίσης στοιχεία από τον βίο και την δράση άλλων διασημοτήτων της διεθνούς πολιτικής σκηνής όπως ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπιλ Κλίντον και ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Και οι δύο, όπως ο Στρος-Καν που κατηγορήθηκε για τον βιασμό μιας καμαριέρας σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης, έχουν εμπλακεί σε σειρά από «ροζ» σκάνδαλα, με πιο χαρακτηριστικό εκείνο με τη Μόνικα Λιουίνσκι για τον Κλίντον και εκείνο με μία 17χρονη πόρνη μαροκινής καταγωγής ο «Καβαλιέρε».

«Το μόνο σίγουρο αυτή τη στιγμή είναι ότι υπάρχει μία κοινή επιθυμία των Ντεπαρντιέ, Αντζανί και Φεράρα για να εργαστούν μαζί» δήλωσε ο γάλλος παραγωγός κινηματογράφου Βενσέν Μαραβάλ, ο οποίος έχει γνώση των σχετικών επαφών. Και πρόσθεσε : «Αλλά, όπως συμβαίνει καθημερινά σε αυτή τη δουλειά, θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε αν θα γυριστεί ταινία.Γεγονός είναι ότι γράφεται κάτι εμπνευσμένο από τον Ντομινίκ Στρος-Καν, το οποίο όμως θα επικεντρώνεται στην εξάρτηση και τους πολιτικούς. Θα είναι κάτι περισσότερο από το σκάνδαλο DSK».

Ο Αμπελ Φεράρα έχει σκηνοθετήσει, μεταξύ άλλων, τις ταινίες «Ο βασιλιάς της Νέας Υόρκης», «Διαφθορά» και ( η τελευταία του ) «4.44 Τελευταία μέρα στη Γη».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook