Στην «καρδιά» της Πόλης, στη Μεγάλη Οδό του ιστορικού Πέραν, ήχησαν για δεύτερη συνεχή χρονιά τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα, που όπως αναφέρει ο Νίκος Μαγγίνας στην Απογευματινή της Κωνσταντινούπολης, οργάνωσε παραμονή της εορτής, ο διευθυντής του Ζωγραφείου Λυκείου, Γιάννης Δεμιρτζόγλου.

Με επικεφαλής τον μουσικόφιλο Λυκειάρχη, ο οποίος συνόδευε με το ακορντεόν του τους μαθητές, με τα τρίγωνα στα χέρια, ξεκίνησε μία πορεία από το χώρο του Ζωγραφείου προς τη Μεγάλη Οδό, όπου έψαλαν τα πατροπαράδοτα κάλαντα, υπό τα βλέμματα χιλιάδων περαστικών του πλέον κεντρικού δρόμου της Κωνσταντινούπολης. Ο Ζωγραφιώτης Παντελής Βίγκας, εκπρόσωπος των Μειονοτικών Ιδρυμάτων στο 15μελές συμβούλιο της Γενικής Διεύθυνσης Βακουφίων, μοίραζε στους διερχομένους γλυκά με εορταστικό διάκοσμο.

Μαζί τους ήταν καθηγητές, απόφοιτοι του Ζωγραφείου Λυκείου, αρκετοί ομογενείς και φίλοι της Σχολής από την Ελλάδα. Εκεί ήταν και ο Γιώργος Παπαλιάρης, πρόεδρος της Μεγαλωνύμου Κοινότητος Σταυροδρομίου, στην οποία και ανήκει το Ζωγράφειο.

Στη συνέχεια, η πομπή κατευθύνθηκε προς το Σισμανόγλειο Μέγαρο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος, όπου στην είσοδό του, με τις πόρτες διάπλατα ανοιχτές, τους ανέμενε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος, Νίκος Ματθιουδάκης, στον οποίο είπαν τα κάλαντα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook