Είκοσι άτομα θα στελεχώσουν το νοσηλευτικό ίδρύμα του νομού Ρεθύμνου το προσεχές διάστημα, μετά την κατανομή του προσωπικού που έγινε ανά υγειονομική περιφέρεια της χώρας, σύμφωνα με τον αριθμό των προσλήψεων που είχε ανακοινώσει από την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Η ΔΥΠΕ Κρήτης έκανε την κατανομή στα νοσοκομεία του νησιού και από τα 67 άτομα επικουρικού προσωπικού που αναλογούσαν στο νησί, το Ρέθυμνο θα προσλάβει 15, όσα δηλαδή είχε ζητήσει η διοίκηση, ενώ από τα 30 που αναλογούν στο νησί για προσωπικό με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, το Ρέθυμνο θα ενισχυθεί με πέντε εργαζόμενους με σχέση ιδιωτικού δικαίου (ΙΔΟΧ).

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί σημαντική ανάσα για το νοσοκομείο του Ρεθύμνου που σε δύο μήνες, οπότε και αποχωρούν ακόμα έντεκα άτομα των οποίων οι συμβάσεις λήγουν, θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του.

Ειδικότερα, τα δεκαπέντε άτομα επικουρικού των οποίων η μισθοδοσία θα καλύπτεται από το ίδιο το νοσοκομείο και ανέρχεται στις 302,754,12 ευρώ είναι: Μια θέση Π.Ε Πληροφορικής, μία θέση Τ.Ε Μαιευτών, δύο θέσεις για βοηθούς ιατρικών και βιολογικών εργαστηρίων, επτά Δ.Ε νοσηλευτών-νοσηλευτριών, μία θέση Δ.Ε. χειριστών και τρεις θέσεις τραυματιοφορέων. Αναφορικά με τις πέντε θέσεις ΙΔΟΧ δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί οι ειδικότητες.

Άγνωστο παραμένει όμως μέχρι στιγμής το πότε θα γίνουν αυτές οι προσλήψεις, καθώς όπως σημείωσε μιλώντας στα «Ρ.Ν.» ο διοικητής του νοσοκομείου Ρεθύμνου, ο χρόνος κυλά αντίστροφα για το νοσηλευτικό ίδρυμα που αποδυναμώνεται από ανθρώπινο δυναμικό και με μεγάλη δυσκολία καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες των ασθενών.

Ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίησή του, ωστόσο για τη δρομολόγηση λύσεων σε ένα ζήτημα ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία του ιδρύματος, υποστηρίζοντας ότι το Ρέθυμνο αναλογικά πήρε ένα ικανοποιητικό αριθμό προσωπικού.

rethnea.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook