Διαγωνισμός ομορφιάς για ελέφαντες, διοργανώθηκε όπως κάθε χρόνο και φέτος στο νοτιοδυτικό Νεπάλ. Η κριτική επιτροπή έκρινε τα παχύδερμα με βάση το στόλισμα και την πειθαρχία τους.

Τα πρωτότυπα καλλιστεία πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή Σαουράχα της Τσιτουάν στα πλαίσια ετήσιας, τοπικής γιορτής για τους τουρίστες.

Οι υπεύθυνοι για τα ζώα πέρασαν σχεδόν τρεις ώρες πλένοντας τους ελέφαντες, αλείβοντας με λάδι τα σώματά τους και βάφοντας τα νύχια και τις πλάτες τους με πολύχρωμα μοτίβα.

Στη συνέχεια οι ελέφαντες καλύφθηκαν με πολύχρωμα υφάσματα από μετάξι και κρίθηκαν με βάση την διακόσμηση του σώματός τους, την πειθαρχία και την υγιεινή.

Τον τίτλο της «βασίλισσας της ομορφιάς» κέρδισε η 15χρονη ελεφαντίνα Κάλι.

Το Γραφείο Τουρισμού του Νεπάλ, το οποίο διοργάνωσε την εκδήλωση, δήλωσε ότι είναι ένας τρόπος για να ενθαρρυνθούν οι "φύλακες" των ελεφάντων να προσέξουν περισσότερο τα παχύδερμα.

Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων ήταν πάντως πολύ επικριτικοί για τον τρόπο, με τον οποίο μερικοί ελέφαντες διαβιούν στο Νεπάλ.

Στοιχεία της κυβέρνησης αναφέρουν ότι υπάρχουν 170 άγριοι ελέφαντες στο Νεπάλ και περίπου ισάριθμοι είναι οικόσιτοι. Οι ελέφαντες χρησιμοποιούνται από διάφορα θέρετρα στην περιοχή Τσιτουάν για σαφάρι και για περιπολίες στην ζούγκλα από την κυβέρνηση.

Some of the contestants line up for the first elephant beauty pageant in Sauraha, Chitwan district, Nepal
A mahout decorates his elephant for the beauty pageant
A judge examines one of the contestants
The judges examine an elephant during the first elephant beauty pageant
Spectators watch elephants performing during the elephant beauty pageant
Chanchalkali, a 28-year-old elephant, shakes hands with her mahout after being announced as the winner of the beauty pageant. Chanchalkali will receive sugar cane, a cash prize and a certificate