Διαγωνισμός ομορφιάς για ελέφαντες, διοργανώθηκε όπως κάθε χρόνο και φέτος στο νοτιοδυτικό Νεπάλ. Η κριτική επιτροπή έκρινε τα παχύδερμα με βάση το στόλισμα και την πειθαρχία τους.

Τα πρωτότυπα καλλιστεία πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή Σαουράχα της Τσιτουάν στα πλαίσια ετήσιας, τοπικής γιορτής για τους τουρίστες.

Οι υπεύθυνοι για τα ζώα πέρασαν σχεδόν τρεις ώρες πλένοντας τους ελέφαντες, αλείβοντας με λάδι τα σώματά τους και βάφοντας τα νύχια και τις πλάτες τους με πολύχρωμα μοτίβα.

Στη συνέχεια οι ελέφαντες καλύφθηκαν με πολύχρωμα υφάσματα από μετάξι και κρίθηκαν με βάση την διακόσμηση του σώματός τους, την πειθαρχία και την υγιεινή.

Τον τίτλο της «βασίλισσας της ομορφιάς» κέρδισε η 15χρονη ελεφαντίνα Κάλι.

Το Γραφείο Τουρισμού του Νεπάλ, το οποίο διοργάνωσε την εκδήλωση, δήλωσε ότι είναι ένας τρόπος για να ενθαρρυνθούν οι \”φύλακες\” των ελεφάντων να προσέξουν περισσότερο τα παχύδερμα.

Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων ήταν πάντως πολύ επικριτικοί για τον τρόπο, με τον οποίο μερικοί ελέφαντες διαβιούν στο Νεπάλ.

Στοιχεία της κυβέρνησης αναφέρουν ότι υπάρχουν 170 άγριοι ελέφαντες στο Νεπάλ και περίπου ισάριθμοι είναι οικόσιτοι. Οι ελέφαντες χρησιμοποιούνται από διάφορα θέρετρα στην περιοχή Τσιτουάν για σαφάρι και για περιπολίες στην ζούγκλα από την κυβέρνηση.

\"Some
\"A
\"A
\"The
\"Spectators

\"Chanchalkali,

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook