Ένα ερειπωμένο κτίριο το οποίο έχει μετατραπεί σε καταφύγιο ναρκομανών και χώρο στέγασης περιθωριακών και αστέγων και που κάθε μέρα που περνά γίνεται ολοένα και χειρότερο είναι πλέον το κτιριακό συγκρότημα του παλιού νοσοκομείου Χανίων. Την διαπίστωση αυτή έκαναν και ο ΓΓ του υπουργείου Υγείας Νίκος Πολύζος μαζί με τον δήμαρχο Χανίων Μανώλη Σκουλάκη οι οποίοι επισκέφθηκαν το παλιό νοσοκομείο μαζί με τον διοικητή υγειονομικής περιφέρειας Κρήτης, τον διοικητή του νοσοκομείου Χανίων , αντιδημάρχους , τον γενικό γραμματέα του δήμου και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Όπως επισημάνθηκε η όποια συζήτηση για ανακατασκευή έστω και τμήματος των κτιρίων απαιτεί τεράστια χρηματικά ποσά και  πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι η κατεδάφιση των κτιρίων. Το θέμα αυτό συζητήθηκε με περισσότερες λεπτομέρειες στην διάρκεια σύσκεψης στο δημαρχείο Χανίων με την συμμετοχή και του βουλευτή Ευτύχη Δαμιανάκη, και του αντιπεριφερειάρχη Απόστολου Βουλγαράκη.

Ο κ. Σκουλάκης έθεσε το ζήτημα της κατεδάφισης του κτιρίου του παλιού Νοσοκομείου Χανίων και της δημιουργίας χώρου πρασίνου, Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου και σχολικής μονάδας. Ο Δήμαρχος Χανίων επεσήμανε ότι θα ενημερώσει τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων και θα θέσει το συγκεκριμένο θέμα για έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Το δεύτερο ζήτημα, που έθεσε ο κ. Σκουλάκης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, είναι η χρηματοδότηση από πλευράς Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της κατασκευής ενός νέου Κ.ΑΠ.Η. στον Δήμο Χανίων, ενώ παράλληλα επεσήμανε για ακόμη μία φορά το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής για βελτίωση όλων των Υπηρεσιών που παρέχονται στα όρια του Δήμου και ιδιαίτερα εκείνων που αφορούν την υγεία.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Νικόλαος Πολύζος, εξέφρασε από την πλευρά του την πολιτική βούληση για έγκριση της σκοπιμότητας των προτάσεων του Δήμου Χανίων. Θετική ήταν η ανταπόκριση του κ. Πολύζου και στο ζήτημα της κατασκευής νέου ΚΑΠΗ. Ο Γενικός Γραμματέας επεσήμανε ότι η χρηματοδότηση και των δύο προτάσεων του Δήμου Χανίων θα μπορέσει να ενταχθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Πάντως – με δεδομένη την κατεδάφιση – το αν στην πρόταση της δημοτικής αρχής θα ενταχθεί η ανέγερση κέντρου υγείας ή σχολείου θα εξαρτηθεί σε συνάρτηση και με την πρόταση της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης για δημιουργία του κέντρου υγείας στο παλιό κτίριο του ΙΚΑ και  θα επιλεγεί η πλέον συμφέρουσα λύση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook