Στο ιστορικό της ελληνικής κρίσης χρέους και στις εξελίξεις που δρομολογήθηκαν μετά τον Απρίλιο 2011 και οδήγησαν στο κούρεμα του ελληνικού χρέους αναφέρεται την Πέμπτη η Wall Street Journal.
 
Η έγκριτη εφημερίδα αποκαλύπτει το πλούσιο παρασκήνιο των Βρυξελλών και αναδεικνύει τις καθυστερημένες αποφάσεις, αλλά και τις αρνητικές συγκυρίες -όπως η σύλληψη του Ντομινίκ Στρος Καν- που οδήγησαν τελικά στη διάχυση της κρίσης και στην σημερινή δυσχερή κατάσταση.

Η Wall Street Journal περιγράφει τη στάση της Γερμανίας και της Γαλλίας, αναφέρεται στις προειδοποιήσεις που είχε από πολύ νωρίς απευθύνει το ΔΝΤ για το ύψος της χρηματοδότησης της ελληνικής διάσωσης, αλλά και στην απροθυμία πολλών ευρωπαϊκών κρατών να συνδράμουν την Ελλάδα.

Σε έντονα επικριτικό ύφος οι συντάκτες του χρονικού αναφέρονται στα λάθη των Ευρωπαίων ηγετών και στο πώς οδήγησαν στη νέα ελληνική διάσωση και στην εμπλοκή των ιδιωτών ομολογιούχων.

«Η εμπιστοσύνη των επενδυτών κλονίστηκε και κατέστη σαφές ότι η συμβιβαστική λύση της Ευρώπης ήταν η χειρότερη που θα μπορούσε να υπάρξει. Η Ελλάδα ωθείται σε μια ιστορική χρεοκοπία και θα είναι πρώτη φορά μετά από σχεδόν 60 χρόνια που μια αναπτυγμένη δυτική χώρα δεν θα πληρώσει τα χρέη της» τονίζει η Wall Street Journal.

Καταλήγοντας, η εφημερίδα επικρίνει την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέεκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί ότι στην πλέον κρίσιμη περίοδο για την ελληνική κρίση, τον Αύγουστο του 2011, προτίμησαν να πάνε διακοπές και να αφήσουν τις αγορές να πλήξουν την Ευρωζώνη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook