Την λύση του πρωτοδικείου μέχρις ότου βρεθεί το κατάλληλο διοικητικό σχήμα που θα μπορέσει να στηρίξει οικονομικά την ομάδα προτείνουν τα μέλη του Συλλόγου Μικρομετόχων της ΠΑΕ ΟΦΗ.

Αυτή η απόφαση πάρθηκε μετά από μια μαραθώνια γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Λεβαδειακό.

Το παρόν στη γενική συνέλευση που έγινε στα γραφεία του Ερασιτέχνη ΟΦΗ έδωσαν όλα τα παραιτηθέντα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της κρητικής ΠΑΕ με επικεφαλής τον Νίκο Μαχλά που βρέθηκε στο επίκεντρο καθώς δέχθηκε βροχή ερωτήσεων από τους παρευρισκόμενους τόσο για τα διοικητικά και οικονομικά θέματα όσο και για το αγωνιστικό κομμάτι.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ επισήμανε ότι δεν θεωρεί το πρωτοδικείο ως την ενδεδειγμένη λύση για την επόμενη ημέρα στα διοικητικά της ομάδας υπογραμμίζοντας όμως παράλληλα ότι την παρούσα χρονική στιγμή δεν υπάρχει επίσημο ενδιαφέρον από κάποιον επιχειρηματία και πως μια ομάδα επιχειρηματιών που έκανε έλεγχο πρόσφατα στα βιβλία της ομάδας φαίνεται δύσκολο ότι θα προχωρήσει το ενδιαφέρον της για την οικονομική βοήθεια της ΠΑΕ εν όψει και της αυριανής γενικής συνέλευσης της ΠΑΕ που θα γίνει στις 4 το μεσημέρι στο Κλειστό του ΒΑΚ.

Ο πρόεδρος της κρητικής ΠΑΕ τόνισε ότι για να βγει οικονομικά η χρονιά χρειάζονται περίπου 1,5 με 2 εκατομμύρια ευρώ ενώ επισήμανε ότι δεν μπορεί να προταθεί μείωση στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών που βρίσκονται αυτή την στιγμή στο ρόστερ γιατί οι περισσότεροι εξ αυτών δεν θα δεχτούν μια τέτοια ρύθμιση και θα ζητήσουν να αποχωρήσουν από την ομάδα.

Ο Νίκος Μαχλάς ρωτήθηκε επίμονα και για το θέμα των τελευταίων ημερών που προέκυψε στην ομάδα με την αποχώρηση του Σουμπίνιο απαντώντας ότι ο παίκτης πληρωνόταν από τον Ολυμπιακό και πως από την στιγμή που ζήτησε η ομάδα του Πειραιά να τον πάρει πίσω δεν μπορούσε ο ίδιος να κάνει κάτι παραπάνω για να τον κρατήσει στον ΟΦΗ.

Εν κατακλείδι λίγες ώρες πριν την κρίσιμη γενική συνέλευση της ΠΑΕ ΟΦΗ το ενδεχόμενο διοίκησης πρωτοδικείου στην κρητική ομάδα είναι πιο ορατό από πότε.

Το ψήφισμα του Συλλόγου Μετόχων

Αναλυτικά το ψήφισμα που εγκρίθηκε στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Μετόχων της ΠΑΕ ΟΦΗ αναφέρει τα εξής:

«Ενόψει των κρίσιμων εξελίξεων και της Γενικής Συνέλευσης της ΠΑΕ ΟΦΗ, η θέση του Συλλόγου Μετόχων είναι η εξής:
Πιστεύουμε ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή και εφόσον δεν υπάρξει πρόταση για εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μέσα από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από έναν ή περισσότερους επιχειρηματίες, η μοναδική ρεαλιστική λύση για την επιβίωση της εταιρίας είναι ο διορισμός Διοικούσας Επιτροπής από το Πρωτοδικείο, με στόχους:
Α) Την εξεύρεση πόρων, απαραίτητων για να πορευθεί η εταιρία.
Β) Την άμεση έναρξη διαπραγματεύσεων υπό συνθήκες ανάγκης με όλους όσους έχουν λαμβάνειν από την ΠΑΕ ΟΦΗ προκειμένου να επιτευχθούν διακανονισμοί.
Γ) Την έναρξη ενεργειών με στόχο τον περιορισμό του μπάτζετ και τον εξορθολογισμό των δαπανών της εταιρίας.
Δ) Την προσπάθεια εκλογίκευσης της λειτουργίας και των δομών της εταιρίας.
Στη Διοικούσα Επιτροπή θα πρέπει να συμμετέχουν άνθρωποι από τον ευρύτερο επιχειρηματικό κόσμο και την οικογένεια του ΟΦΗ με αξιοπιστία στην αγορά και την κοινωνία, ικανότητες διαχείρισης και διοίκησης, υψηλό Ομιλίτικο φρόνημα, έξωθεν καλή μαρτυρία και διάθεση προσφοράς.
Διά ροπάλου πρέπει να αποκλειστούν αμφιλεγόμενα άτομα, τυχοδιώκτες, άνθρωποι που βαρύνονται με αμαρτίες του παρελθόντος και άτομα που θα διχάσουν το φίλαθλο κόσμο της ομάδας και θα την οδηγήσουν σε επικίνδυνες ατραπούς.
Ο Σύλλογος Μετόχων θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις οποιαδήποτε Διοίκηση Πρωτοδικείου που θα ικανοποιεί τις παραπάνω απαιτήσεις.
Καλούμε τους Μέτοχους της ΠΑΕ ΟΦΗ να κινηθούν με τον ίδιο γνώμονα στη Γ.Σ. της ΠΑΕ ΟΦΗ την Παρασκευή 30/12 και να αποτρέψουν τη διολίσθηση στη φαυλότητα.
Το συμμάζεμα και ο εξορθολογισμός της εταιρίας είναι μονόδρομος, ώστε να συνεχίσει να υφίσταται η ΠΑΕ ΟΦΗ και να υποστηρίζει το αγωνιστικό τμήμα. Ως σήμερα δε συνέβη. Πρέπει να συμβεί. Για να καμαρώνουμε μια υγιή ομάδα εντός αγωνιστικών χώρων, οφείλουμε πρώτιστα να εξασφαλίσουμε την υγιή λειτουργία της εταιρίας. Αυτό πρέπει να γίνει πεποίθηση σε κάθε φίλαθλο της ομάδας.
Καλή Πρωτοχρονιά σε όλους.
Σύλλογος Μετόχων ΠΑΕ ΟΦΗ».