Όλα όσα ανέλαβα έχουν γίνει και απομένει η απόφαση της κυβέρνησης, τόνισε σήμερα απο τα Χανιά, ερωτώμενος αναφορικά με το θέμα της συγχώνευσης των Οργανισμών Ανάπτυξης Ανατολικής και Δυτικής Κρήτης, ο Γ.Γ.Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ.Θανάσης Καρούντζος.

Αναλυτικότερα ο κ.Καρούντζος επεσήμανε πως \”η δη έχει εκπονηθεί η τεχνικοοικονομική μελέτη, ήδη δουλεύουν οι δύο πλευρές των ορκωτών λογιστών, είναι όλα έτοιμα, από κει και πέρα είναι θέμα ή να πάει με Νομοθετική ρύθμιση στην Βουλή, ή να μην πάει, ή να πάει με υπουργική απόφαση.

Αυτά τα οποία είχα αναλάβει έχουν γίνει. Από κει και πέρα είναι πολιτικό θέμα και θα εξεταστεί από την κυβέρνηση.\”

Σε ότι αφορά στην καθυστέρηση που υπάρχει για την προώθηση της συγχώνευσης ο κ.Καρούντζος είπε :

\”Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλές προτεραιότητες στο θέμα της συγχώνευσης οργανισμών σε ολόκληρη την χώρα και εκεί εμπλέκονται πολλά υπουργεία. Νομίζω ότι εκεί κολάει.

Από κει και πέρα είμαι υπερ της συγχώνευσης του ΟΑΝΑΚ στον ΟΑΔΥΚ και αυτό έχουν προτείνει και τα δύο διοικητικά συμβούλια. Η συγχώνευση είναι αναγκαία να γίνει».

Να σημειωθεί πάντως ότι χθες κατα την επίσκεψή του στα Χανιά, ο κ.Καρούντζος ως πρόεδρος του ΟΑΔΥΚ υπέγραψε (με βαριά καρδιά όπως είπε) απόφαση με την οποία τίθενται σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας 4 εργαζόμενοι του Οργανισμού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook