Επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη 29/12/2011 στο Κατάστημα Κράτησης Νεάπολης αντιπροσωπεία του Δήμου Αγίου Νικολάου αποτελούμενη από το Δήμαρχο κ. Δημήτρη Κουνενάκη, τον Αντιδήμαρχο κ. Μιχάλη Μαρή, τον πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΝ κ. Δημοσθένη Μεθυμάκη, τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης κ. Γιάννη Τσιχλή και την Κοινωνική Λειτουργό του Δήμου κ. Αγάπη Σκυβάλου προκειμένου να ευχηθούν χρόνια πολλά και παράλληλα να ενημερώσουν το Διευθυντή κ. Νίκο Σαρακηνό και το προσωπικό για τις δράσεις του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου ώστε να αναπτυχθεί μια μόνιμη μορφή συνεργασίας με στόχο να βοηθηθούν κυρίως οι άποροι κρατούμενοι των Φυλακών.

Ο Διευθυντής του Καταστήματος Κράτησης κ. Σαρακηνός ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία του Δήμου, δηλώνοντας ότι είναι πολύ σημαντική αυτή η επίσκεψη υπό την έννοια ότι οι κρατούμενοι έχουν ανάγκη την κοινωνική αλληλεγγύη καθώς επίσης το ενδιαφέρον και την ευαισθησία της τοπικής κοινωνίας.

Στη συνέχεια ο Διευθυντής αναφέρθηκε στη συνολική εικόνα του καταστήματος και τις δυνατότητες βελτίωσης των συνθηκών που επικρατούν. Συγκεκριμένα μίλησε για την πληθώρα των φυλακισμένων που υπερβαίνει κατά πολύ τον αριθμό των δυνατοτήτων του καταστήματος, καθώς και για την έλλειψη εξειδικευμένων επιστημονικών υπαλλήλων οι οποίοι που θα μπορούσαν να στηρίζουν τους κρατούμενους που έχουν ανάγκη. Σημείωσε επίσης ότι το κατάστημα φιλοξενεί αλλοδαπούς 10 διαφορετικών εθνικοτήτων.

Η κοινωνική λειτουργός του Οργανισμού Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Σκυβάλου ενημέρωσε το Διευθυντή κ. Σαρακηνό Νίκο και τον Αρχιφύλακα κ. Δημητρουλάκη Χρήστο για τις δράσεις του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου.

Συμφωνήθηκε η ανάπτυξη κοινών δράσεων στους παρακάτω τομείς:
α) Στην έκδοση εισιτηρίων μετακίνησης των άπορων κρατουμένων κατά την αποφυλάκιση τους.
β) Στη βοήθεια σε είδη ρουχισμού σε ορισμένους κρατούμενους.
γ) Στη στήριξη του φιλόπτωχου ταμείου των κρατουμένων με τη συνεργασία και την ευαισθητοποίηση πολιτών και φορέων.

Τέλος, συζητήθηκε η ανάγκη ολοκλήρωσης του Νέου καταστήματος Κράτησης Νεάπολης το οποίο θα επιλύσει πολλά προβλήματα.