Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα, Πέμπτη, από τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας σε αρκετές περιοχές της Συρίας, έγινε γνωστό από ακτιβιστές της αντιπολίτευσης.

«Συριακές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών στα περίχωρα της Δαμασκού καθώς μια ομάδα παρατηρητών του Αραβικού Συνδέσμου έφτανε στην περιοχή, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι», δήλωσε Σύρος ακτιβιστής με έδρα το Λονδίνο.

Ο ίδιος πρόσθεσε, ζητώντας να μην κατονομαστεί, ότι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στην κεντρική επαρχία Χομς, ενώ πέντε άλλοι θάνατοι σημειώθηκαν στην επαρχία Χάμα.

Εξάλλου, από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έγινε γνωστό πως οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ στην Ντούμα, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας τουλάχιστον 20, ενώ οι άραβες παρατηρητές έχουν φτάσει σ\’ αυτή την πόλη που βρίσκεται κοντά στη Δαμασκό.

«Τρεις πολίτες σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν, μερικοί από τους οποίους σοβαρά, από τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας οι οποίες άνοιξαν πυρ εναντίον δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών συγκεντρωμένων στην πλατεία του Μεγάλου Τεμένους στην Ντούμα», η οποία βρίσκεται σε απόσταση 20 χλμ. βορείως της Δαμασκού, διευκρίνισε το Παρατηρητήριο.

Το Παρατηρητήριο πρόσθεσε πως οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ τη στιγμή που οι άραβες παρατηρητές έφταναν στο δημαρχείο της Ντούμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook