«Όταν θα φτάσουμε στο Μάρτιο θα δούμε πότε ακριβώς θα γίνουν οι εκλογές» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Παντελής Καψής, τονίζοντας ότι το ζήτημα είναι «οι υπουργοί να έχουν συνείδηση ότι το έργο της κυβέρνησης προηγείται».

Μιλώντας σε εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού Real Fm, o κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι στις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση επαναβεβαιώθηκε η συμφωνία για το χρόνο της κυβέρνησης.

«Όταν θα φτάσουμε στο Μάρτιο, θα δούμε πότε ακριβώς θα γίνουν οι εκλογές», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, τονίζοντας ότι υπάρχει ζήτημα ουσίας, να συμφωνήσουν στα κρίσιμα ζητήματα.

«Το ζήτημα είναι οι υπουργοί να έχουν συνείδηση ότι το έργο της κυβέρνησης προηγείται» πρόσθεσε, ενώ σχετικά με το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή δεν τίθεται τέτοιο θέμα, αλλά αν χρειαστεί, θα το κάνει ο πρωθυπουργός.

«Δεν υπάρχει θέμα αποπομπής της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Υπάρχει θέμα να μην καταφέρουμε να τα βγάλουμε πέρα σαν κοινωνία» ξεκαθάρισε σε άλλο σημείο της παρέμβασής του ο κ. Καψής.

Τόνισε ότι «ενδεχομένως να υπάρξουν νέα μέτρα» στο πλαίσιο του οικονομικού προγράμματος που θα συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση.

«Είναι προφανές ότι για να μας δώσουν 89 δισεκατομμύρια ευρώ θα θελήσουν πολλές διασφαλίσεις. Δεν θα είναι καθόλου ευτυχείς να τα πάρει μία κυβέρνηση και μετά να έλθει μία άλλη κυβέρνηση και να πει \’τι είναι αυτά που συμφωνήσαμε, δεν τα δεχόμαστε\’. Άρα, προφανώς, θα υπάρξει πίεση από την Κοινότητα» εξήγησε.

Ωστόσο, τόνισε ότι το μεγάλο ζήτημα δεν είναι αυτά καθ\’ αυτά τα μέτρα, «αλλά η διάθεσή μας να προχωρήσουμε στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες για να ξεκολλήσει η οικονομία: Εάν ως χώρα, δείξουμε ότι θα τις προχωρήσουμε, τότε η πίεση για μέτρα θα είναι πολύ μικρότερη.»

Ερωτηθείς, τέλος, για τις νέες ρυθμίσεις που αφορούν στις επικουρικές συντάξεις, ζήτημα που απετέλεσε αντικείμενο διαφωνιών στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο κ. Καψής επεσήμανε ότι πρέπει να γίνουν μέσα στον επόμενο μήνα.

«Εκεί θα κριθούμε. Αν δεν μπορέσουμε να τα κάνουμε, τότε προφανώς θα έρθει η τρόικα και θα μας ζητήσει να πάρουμε πάρα πολλά μέτρα και θα είναι πάρα πολύ δύσκολο και επικίνδυνο.

» Για αυτό πρέπει να προχωρήσουν οι αλλαγές, είναι σαφές. Και αυτά θα ανοίξουν μέσα στο επόμενο διάστημα, με μεγάλη ταχύτητα. Δεν έχουμε άλλα περιθώρια.»

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook