Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 14:30 η συνάντηση των δύο παραιτηθέντων οικονομικών εισαγγελέων, Γ. Πεπόνη και Σ. Μουζακίτη με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκο Παντελή.Ακολούθησε η συνάντησή τους με τον Εισαγγελέα του Α.Π. Ιωάννη Τέντε και τον Αντιεισαγγελέα Φώτη Μακρή.

Αυτή την ώρα συναντώνται με τον εισαγγελέα του Α.Π, Ιώαννη Τέντε και τον αντεισαγγελέα Φ. Μακρή. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ίδιοι φέρονται έτοιμοι να κατονομάσουν με συγκεκριμένα ονόματα, όσους παρενέβησαν στο έργο τους.

Επίσης,οι εισαγγελικές πηγές, άφησαν αιχμές ότι κάποιοι ενοχλήθηκαν, καθώς οι υποθέσεις που είχαν αναλάβει και διερευνούσαν βρίσκονταν στο τελικό στάδιο.

Μάλιστα, χαρακτήρισαν πρόσχημα το σχέδιο νόμου που προβλέπει αντεισαγγελέα στη θέση τους, τονίζοντας ότι ήδη υπήρχε, ως εποπτεύων ο κ. Παντελής. Όσον αφορά τις αιτιάσεις περί αναβάθμισης με το σκεπτικό ότι οι δύο εισαγγελείς ήταν αντεισαγγελείς εφετών και δεν μπορούσαν να έχουν «πανελλαδική εμβέλεια» υπενθύμισαν με νόημα τις περιπτώσεις του αρμόδιων εισαγγελέων για την ΕΥΠ και το οργανωμένο έγκλημα που έχουν τον ίδιο βαθμό όπως και στην περίπτωση του ΣΔΟΕ, με χαμηλότερο βαθμό, ο οποίος είναι εισαγγελέας Πρωτοδικών.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook