Ένα νέο crossover που θα βασιστεί στο Insignia ετοιμάζει η Opel για το 2012 ή 2013. Σχεδιαστικά είναι πολύ ενδιαφέρον και δυναμικό, ενώ θα έχει και οικολογικό προφίλ.

H κάπως μετριασμένη εμπορική επιτυχία του Antara έχει οδηγήσει την Opel στο να αναζητεί καινούριες λύσεις στις κατηγορίες των SUV και των crossover. Σε αυτή τη λογική «πάτησαν» οι άνθρωποι της φίρμας για να δημιουργήσουν το νέο crossover, το οποίο και σας παρουσιάζουμε εδώ σε αποκλειστικότητα (εικόνα κατασκοπευτική, ηλεκτρονικά επεξεργασμένη).

Σε κάθε περίπτωση, το νέο αυτό μοντέλο θα έχει οικογενειακό χαρακτήρα και προσανατολισμό. Για αυτό και ως βάση του χρησιμοποιείται η πλατφόρμα στην οποία «πατάει» σήμερα το μεσαίο Insignia. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το σχήμα του αυτοκινήτου που θυμίζει έντονα «shooting brake», παραπέμποντας έντονα και σε κουπέ μοντέλα.

Eπιπλέον, ρίχνοντας μια ματιά στο εμπρός μέρος του Opel Crossover, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι το αυτοκίνητο ενσωματώνει όλη τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της φίρμας που πρωτογνωρίσαμε και στο νέο Zafira Tourer. Αυτό το αισθητικό μοτίβο προέρχεται σε μεγάλο βαθμό και από το πρωτότυπο Flextreme, το οποίο άλλωστε έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το νέο crossover της Opel.

\"\"
Το πολύ ενδιαφέρον πρωτότυπο Flextreme επηρεάζει έντονα το νέο μοντέλο της Opel.

Από τεχνολογικής άποψης, είναι λίγο νωρίς να γνωρίζουμε λεπτομέρειες. Ωστόσο είναι βέβαιο πως η Opel θα χαρίσει στο καινούριο της προϊόν οικολογικό προφίλ. Μάλιστα δεν αποκλείεται αυτό να ενσωματώνει και τεχνολογία αντίστοιχη με αυτή του ηλεκτροκίνητου Ampera ή έστω απλά κάποιο πιο απλό υβριδικό σύστημα.

Δικίνητο ή και τετρακίνητο

Όπως είπαμε, τα τεχνικά του νέου Opel crossover παραμένουν για την ώρα στο σκοτάδι. Παρόλα αυτά, εφόσον επαληθευτούν τα στοιχεία που κάνουν λόγο για υβριδική τεχνολογία, τότε είναι βέβαιο πως στο αυτοκίνητο θα δούμε και τετρακίνητες εκδόσεις (θα εξασφαλίζεται μέσω του ηλεκτροκινητήρα). Τέλος, είναι βέβαιο πως όπως συμβαίνει και σήμετα με το Insignia, έτσι και στο νέο crossover θα δούμε πλήθως πολύ εξελιγμένων συστημάτων ασφάλειας και άνεσης.

Η επίσημη παρουσίαση του νέου Opel crossover τοποθετείται χρονικά μέσα στο 2012 ή στις αρχές του 2013.

(autotriti)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook