Οι ρωσικές αρχές διαβεβαίωσαν σήμερα ότι η πυρκαγιά στο κύτος ενός πυρηνικού υποβρυχίου \”έχει τεθεί υπό έλεγχο\”, αλλά δεν έχει ακόμη σβηστεί, ενώ δεν έχει εντοπιστεί καμιά διαρροή ραδιενέργειας και ένα μέρος του πληρώματος βρίσκεται ακόμη μέσα στο σκάφος.

\”Ένα μέρος του πληρώματος βρίσκεται μέσα στο υποβρύχιο και ελέγχει διαρκώς τις παραμέτρους της θερμοκρασίας και του διοξειδίου του άνθρακα\”, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου \’Αμυνας σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass.

Εκπρόσωπος της στρατιωτικής εισαγγελίας της περιφέρειας του Μουρμάνσκ (βορειοδυτική Ρωσία), ο Αλεξάντρ Γκριγκόριεφ, διαβεβαίωσε από την πλευρά του πως η πυρκαγιά στο κύτος του πυρηνικού υποβρυχίου K-84 Εκατερίνμπουργκ \”έχει τεθεί υπό έλεγχο\”. Σύμφωνα με τον ίδιο, επτά άτομα χρειάστηκε να νοσηλευθούν, όμως \”η κατάσταση της υγείας των τραυματιών δεν εμπνέει ανησυχία\”. Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για εννέα τραυματίες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το επίπεδο της ραδιενέργειας στην τοποθεσία του Ροσιλάκοβο, όπου σημειώθηκε η πυρκαγιά στο υποβρύχιο, βρίσκεται εντός των φυσιολογικών πλαισίων και δεν δημιουργεί \”απειλή για τον πληθυσμό\”, ανακοίνωσε σήμερα το περιφερειακό παράρτημα του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.

Η πόλη αυτή δεν είναι προσβάσιμη παρά μόνο με ειδική άδεια.

Η λειτουργία του συστήματος πυρηνικής προώθησης του υποβρυχίου έχει διακοπεί, ενώ κανένα όπλο δεν βρίσκεται μέσα στο υποβρύχιο, το οποίο ανήκει στο ρωσικό Στόλο του Βορρά και είχε τεθεί στην υπηρεσία του σοβιετικού πολεμικού ναυτικού στις 30 Δεκεμβρίου 1985.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook