Η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας ελάχιστα απασχολεί τα Μέσα Ενημέρωσης, τουλάχιστον όσον αφορά στην ιδιωτική της ζωή. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με θέματα διαχείρισης χρήματος.

Ο γαμπρός του βασιλιά Χουάν Κάρλος, σύζυγος της κόρης του Χριστίνας, καλείται να δώσει εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη για υπόθεση υπεξαίρεσης δημόσιου χρήματος.

Σύμφωνα με το Βήμα, πρόκειται για τον Ινιάκι Ουρντανγκαρίν, πρώην παίκτη του χάντμπολ, ο οποίος κλήθηκε να παρουσιαστεί στις 6 Φεβρουαρίου ενώπιον του δικαστή, ο οποίος είναι αρμόδιος για την έρευνα που αφορά σε υπόθεση διαφθοράς.

Ο 43χρονος Ινιάκι φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο διαφθοράς και υπεξαίρεσης δημόσιου χρήματος που αφορά το Ινστιτούτο Νόος, του οποίου ήταν πρόεδρος την περίοδο 2004-2006.

Το Νόος αναλαμβάνει τη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων και αγώνων.

Η έρευνα αφορά κυρίως στο ποσό των 2,3 εκατ. ευρώ που έλαβε το Ινστιτούτο για τη διοργάνωση του Φόρουμ Βαλεαρίδες Νήσοι, ενός συνεδρίου για τον τουρισμό και τον αθλητισμό που πραγματοποιήθηκε το 2005 και το 2006. Στον Ντιέγκο Τόρες, συνεργάτη την εποχή εκείνη του Ουρντανγκαρίν, έχουν ήδη απαγγελθεί κατηγορίες για την υπόθεση αυτή.

Υστερα από αίτημα του Χουάν Κάρλος το 2006, ο Ουρντανγκαρίν εγκατέλειψε την προεδρία του Νόος και δέχθηκε μια θέση στην εταιρεία Τelefonica την ίδια χρονιά.

Το 2009 μετατέθηκε στην Ουάσινγκτον, όπου ζει από τότε με την οικογένειά του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook