Σε απεργία πείνας θα προχωρήσουν την ερχόμενη Δευτέρα, οι κτηνοτρόφοι της Σάμου, διαμαρτυρόμενοι για την εξόντωση του κλάδου τους, όπως είπε στον «Αρμονία» ο πρόεδρος του Συλλόγου, κος Γιάννης Βέττας.

Ο κος Βέττας, μιλώντας στην εκπομπή του Μάνου Στεφανάκη, αναφέρθηκε στο οικονομικό αδιέξοδο που έχουν περιέλθει οι κτηνοτρόφοι του νησιού, μετά το κλείσιμο του μοναδικού σφαγείου του νομού, λόγω της συνταξιοδότησης του ιδιοκτήτη του, αλλά και εξαιτίας του ότι στο τέλος του χρόνου έληξε η υποχρεωτική δεκαετία λειτουργίας του σφαγείου, λόγω της επιδότησης που είχε λάβει από την Ε.Ε.

«Τα χαράματα της Δευτέρας όλοι οι κτηνοτρόφοι με τα αμνοερίφιά μας, θα συγκεντρωθούμε στην Αγία Ειρήνη και από εκεί θα ξεκινήσουμε την κάθοδό μας στην πόλη της Σάμου, με προορισμό δημόσια υπηρεσία. Εκεί θα ξεκινήσουμε απεργία πείνας. Προσωπικά, δεν πρόκειται να πιω ούτε νερό», είπε ο κος Βέττας και πρόσθεσε: «Φτάσαμε σε οικονομικό αδιέξοδο. Δεν υπάρχει πλέον ντόπιο κρέας, όλα είναι εισαγόμενα και δεν μπορούμε άλλο να κρατήσουμε τα ζώα μας. Δεν μπορούμε πλέον, ούτε να τα ταΐσουμε. Δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Όλα αυτά που συμβαίνουν είναι αίσχη».

armoniaradio.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook