Στη Βουλή έφερε με Αναφορά του προς τον Υπουργό Αγροτικής Αναπτυξης και Τροφίμων, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανολης Στρατακης, το αίτημα του Δημου Γορτυνας για χρηματοδότηση του έργου προστασίας απο κατολισθήσεις στον Άγιο Θωμά.

Όπως αναφέρεται σε σχετικη επιστολή του δημάρχου Γορτυνας κ.Σχοιναρακη, στην τοπική κοινότητα Αγίου Θωμά του Δημου Γορτυνας, υπάρχει μέγιστος κίνδυνος λόγω κατολισθησεων στη θέση ¨Καβαλάρης¨, λόγω της διάβρωσης που έχει υποστεί ασβεστολιθικος όγκος και λόγω της παρουσίας ενός ογκόλιθου ο οποίος στηρίζεται οριακά σε μικρότερες πέτρες και ανα πάσα στιγμή μπορεί να καταπέσει εντός της κατοικημένης περιοχής ή με τη συνεχή διάβρωση ή με κάποιο μικροσεισμό.

Για το προαναφερόμενο πρόβλημα έχει εκπονηθεί μελέτη, συνοδευόμενη απο το απαραίτητο κτηματολόγιο, απο τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Ηρακλείου απο το 2000, που αφορά στην ¨Αντιμετωπιση κατολισθησεων Αγίου Θωμά¨ με προϋπολογισμό 750.000 ευρώ (350.000 για την εκτέλεση του έργου και 400.000 για απαλλοτριώσεις).

Επίσης έχει ξεκινήσει διαδικασία προκαταρκτικής εξέτασης απο την Εισαγγελία Ηρακλείου με σκοπό την άμεση αντιμετώπιση του κινδύνου.

¨Εχοντας υπόψη την κρισιμότητα της κατάστασης, σας καταθέτουμε συμπληρωμένο τεχνικο δελτίο έργου και παρακαλούμε για τις ενέργειες σας ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου προκειμενου να αντιμετωπιστεί άμεσα και εγκαίρως ο κίνδυνος ατυχηματος στην περιοχή απο πιθανές κατολισθησεις¨, καταλήγει η επιστολή του δήμου Γορτυνας την οποία κατέθεσε ως Αναφορά ο κ.Στρατάκης.