Μια συσκευή βγαλμένη από ταινία επιστημονικής φαντασίας, κατάφερε να δημιουργήσει ένας νεαρός φοιτητής και μάλιστα χωρίς εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας. Πρόκειται για μια τηλεόραση που δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να τοποθετεί τα χέρια του μέσα στο προβαλλόμενο περιεχόμενο!

Το δημιούργημα του νεαρού Jayne Vidheecharoen είναι ουσιαστικά μια τηλεόραση που μετατρέπει το φυσικό χέρι σε ένα εικονικό. Ο χρήστης χρειάζεται απλά, να τοποθετήσει τα άκρα του στο πίσω μέρος της συσκευής και οποιαδήποτε κίνηση κάνει, θα τη βλέπει να μεταφέρεται άμεσα στην οθόνη.

Το περιβάλλον που προβάλλεται στην οθόνη, προέρχεται από την εφαρμογή Streetview της Google και τα ψηφιακά αντικείμενα που περιλαμβάνει μπορούν να μετακινηθούν με τη θέληση του χρήστη.

«Το Streetview είναι ένα είδος εικονικού δημόσιου χώρου με αναξιοποίητες δυνατότητες. Προσπαθώ να τον ζωντανέψω ώστε να γίνει ένας πραγματικά δημόσιος χώρος, που θα υπόκειται στη φαντασία και τις μεταβαλλόμενες χρήσεις από πολλούς ανθρώπους».

Ανάμεσα στα «ταπεινά» υλικά που χρησιμοποίησε για να κατασκευάσει τη συσκευή του, περιλαμβάνονται κολλητική ταινία, μια λάμπα γραφείου, μια οθόνη που δανείστηκε και η φθηνότερη διαδικτυακή κάμερα που κυκλοφορεί.



(newsbeast)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook