Την έντονη ανησυχία τους για τη σχεδιαζόμενη παραχώρηση από την κυβέρνηση στην Περιφέρεια Κρήτης τμήματος και όχι ολόκληρης της δημόσιας έκτασης των Αγίων Αποστόλων με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, εκφράζουν με ανακοίνωση τους οι Οικολόγοι Πράσινοι Χανίων.

Παράλληλα καλούν μέσω της ανακοίνωσης τους φορείς και τους πολίτες των Χανίων να κινητοποιηθούν άμεσα για να προστατέψουν τον πνεύμονα πρασίνου, το δημόσιο και ελεύθερο χαρακτήρα των Αγίων Αποστόλων.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής: "Οι Οικολόγοι Πράσινοι Χανίων εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για τη σχεδιαζόμενη παραχώρηση από την κυβέρνηση στην Περιφέρεια Κρήτης τμήματος και όχι ολόκληρης της δημόσιας έκτασης των Αγίων Αποστόλων με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για παραχώρηση 456 στρεμμάτων στους Αγίους Αποστόλους, ενώ όπως γνωρίζουμε όλοι εδώ στα Χανιά, η δημόσια έκταση είναι 584 στρέμματα. Ελπίζουμε ότι πρόκειται για λάθος κι όχι για παρασκηνιακές ενέργειες για εξαίρεση τμήματος 128 στρεμμάτων της δημόσιας έκτασης των Αγίων Αποστόλων, με σκοπό το ξεπούλημά του σε ιδιώτες για να εξυπηρετήσουν τα σχέδια κάποιων κερδοσκόπων σε βάρος της φύσης και των χιλιάδων πολιτών που χρησιμοποιούν καθημερινά την περιοχή για αναψυχή.

Οι καιροί είναι πονηροί και με τη συνδρομή της τρόικας γίνονται διάφορες εκποιήσεις περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού δημοσίου και βρίσκουν και την ευκαιρία διάφορα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα να παίρνουν κοψοχρονιά δημόσια περιουσία και να προωθούν διάφορα σχέδια αγνοώντας το περιβάλλον και τις ανάγκες των ντόπιων.

Καλούμε τους φορείς και τους πολίτες των Χανίων να κινητοποιηθούν άμεσα για να προστατέψουν τον πνεύμονα πρασίνου, το δημόσιο και ελεύθερο χαρακτήρα των Αγίων Αποστόλων. Η τροπολογία αυτή πρέπει να διορθωθεί πριν ψηφιστεί, περιλαμβάνοντας το σύνολο της δημόσιας έκτασης των Αγίων Αποστόλων, το οποίο πρέπει να παραχωρηθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση των Χανίων, και να παραμείνει δημόσιο και ελεύθερο χωρίς τσιμέντο, ακριβώς όπως διεκδικούν οι 11.500 πολίτες που υπέγραψαν ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας αυτής έκτασης."