«Μαϊμού» αποδείχθηκε η καταγγελία του νεαρού υπαλλήλου ενός καταστήματος ηλεκτρικών ειδών στο κέντρο της Κομοτηνής ότι έπεσε θύμα ληστείας από έναν άγνωστο που έκλεψε έξη βιντεοκάμερες! Ό νεαρός ήθελε να βγάλει χρήματα, εκβιάζοντας τον εργοδότη του στον οποίο τηλεφωνούσε με… αλλοιωμένη φωνή και ζητούσε «λύτρα» για να επιστρέψει τα κλοπιμαία!

Η ληστεία καταγγέλθηκε από τον 20χρονο υπάλληλο του καταστήματος στις 20 Σεπτεμβρίου και ο ίδιος έδωσε κατάθεση στην Ασφάλεια. Όμως, λίγες ημέρες αργότερα, ο 55χρονος ιδιοκτήτης του μαγαζιού άρχισε να δέχεται τηλεφωνήματα από κάποιον που ζητούσε χρήματα για να επιστρέψει τις κλεμμένες βιντεοκάμερες και κατέφυγε στους αστυνομικούς.

Στην υπόθεση υπήρχαν αρκετά κενά και οι υποψίες έπεσαν αμέσως στο νεαρό υπάλληλο, που κλήθηκε ξανά και ξανά για νέες καταθέσεις. Όταν έπεσε σε αντιφάσεις, οι αστυνομικοί τον «στρίμωξαν» και αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι είχε… σκηνοθετήσει τη ληστεία κι ότι ο ίδιος τηλεφωνούσε στον επιχειρηματία ζητώντας χρήματα για να επιστρέψει τις κάμερες!

Τα κλοπιμαία βρέθηκαν κρυμμένα στο… πατάρι του μαγαζιού, όπου βρίσκονταν όλους αυτούς τους μήνες ώσπου να ξεσκεπαστεί ο δράστης! Σε βάρος του 20χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση, κλοπή και ψευδορκία η οποία θα υποβληθεί στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook