ΡΩΣΙΑ
Σαν θηλυκός περιστρεφόμενος δερβίσης με παγοπέδιλα. Μια χορεύτρια του Τσίρκο της Μόσχας στον Πάγο  στροβιλίζεται σε παγοδρόμιο της Μαδρίτης.  Παρά το πολυπληθές κοινό, τα φώτα, τις κάμερες και το γεγονός ότι είναι ντυμένη από την κορυφή ως τα νύχια στα κόκκινα – σε αντίθεση με τους τούρκους περιστρεφόμενους δερβίσηδες που φορούν λευκά-, η αφοσίωσή της στην  τέχνη της μοιάζει να την οδηγεί, όπως και εκείνους, σε τελείως προσωπική «κατάδυση» στα  βάθη του εαυτού της.
REUTERS/Andrea Comas

\"ΡΩΣΙΑ\"

\"ΡΩΣΙΑ\"

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
«Ο Αλλάχ να τους τιμωρήσει». Παρά τα εμφανή του τραύματα και το γεγονός ότι αιμορραγεί, ένας Αφγανός διαπληκτίζεται με ένα μέλος των δυνάμεων ασφαλείας στην πόλη Τζαλαλαμπάντ, άλλοτε προπύργιο των Ταλιμπάν, αμέσως μετά την έκρηξη βόμβας. Αν και παραλίγο νεκρός, ο τραυματισμένος άντρας φαίνεται να χειρονομεί με ζέση δείχνοντας προς τα επάνω και αναμένοντας ίσως την τιμωρία τους από το θεό – μιας που οι αρχές χωλαίνουν να επιβάλλουν την τάξη.
AP Photo/Rahmat Gul

\"ΡΩΣΙΑ\"

ΚΙΝΑ
Προετοιμασίες για τη χρονιά του Δράκου. Κινέζοι εργαζόμενοι του δήμου στην πόλη Ναντζίνγκ στήνουν έναν γιγαντιαίο κίτρινο δράκο στον τοίχο για να τιμήσουν την κινέζικη πρωτοχρονιά, που σύμφωνα με το ζωδιακό ημερολόγιο θα ξεκινήσει επισήμως στις 23 Ιανουαρίου και εφέτος θα σημάνει τη χρονιά του Δράκου.  «Σύνθημα» του μοναδικού μυθικού ζώου από τα 12 του κινέζικου ωροσκοπίου είναι το «Εγώ βασιλεύω», δηλαδή ό,τι ακριβώς αναμένεται να κάνουν εφέτος και οι Κινέζοι στις αγορές. AP

\"ΡΩΣΙΑ\"

ΕΥΡΩΠΗ

Παρακολουθώντας με τρόμο την άνοδο των spreads… Η εύγλωττη έκφραση ενός χρηματιστή από τη Φρανκφούρτη, θα μπορούσε να έχει αποτυπωθεί στο πρόσωπο κάθε Ευρωπαίου κατά το 2011. μετά από μια δύσκολη χρονιά από οικονομικής άποψης, οι 17 χώρες της ευρωζώνης θα έρθουν γρήγορα αντιμέτωπες μετά την Πρωτοχρονιά με πλήθος σημαντικών εμποδίων καθώς οι κυβερνήσεις τους θα πασχίζουν να εξέλθουν από τις κρίσεις χρέους που τις μαστίζουν και να απομακρύνουν το φάσμα της χρεοκοπίας και της οικονομικής καταστροφής.

\"ΡΩΣΙΑ\"

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Προσευχή υπό την σκέπη της «μίας» πίστης. Μια γυναίκα ανάβει κατανυκτικά ένα κερί πριν από την μαζική προσευχή στην διεθνή  ετήσια συγκέντρωση του γερμανικού μοναστικού τάγματος Τάιζε, στο Βερολίνο. Ως και 30.000 άτομα συρρέουν εκεί από ολόκληρο τον κόσμο, καθολικοί και προτεστάντες για να επικοινωνήσουν ο καθένας με τον θεό, όπως τον εννοεί, και να ενώσουν τις φωνές τους με την ελπίδα να εισακουστούν.
AP Photo/Markus Schreiber
\"ΡΩΣΙΑ\"
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Αράχνη του γένους Ταραντούλα: μήκος δέκα εκατοστά. Ο φύλακας του ζωολογικού κήπου του Βούπερταλ, στη Γερμανία μετράει το μήκος μιας αράχνης βολικά ακουμπισμένης πάνω στο χέρι του. Κατά τη διάρκεια ενός έτους, οι εργαζόμενοι στον ζωολογικό κήπο οφείλουν να καταμετρήσουν, να ζυγίσουν και να μετρήσουν τις διαστάσεις 4.500 ζώων, εκπρόσωπων 500 διαφορετικών ειδών, για να βεβαιωθούν ότι όλα τα ζώα τρέφονται και αναπτύσσονται σωστά.

\"ΡΩΣΙΑ\"

ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Η ανάπαυση των πολεμιστών… Οι δύο αιγύπτιοι διαδηλωτές κάνουν  ήδη έξι ημέρες απεργίας πείνας στις 20 Ιουλίου, και προσπαθούν να ανακτήσουν λίγες  δυνάμεις πριν αρχίσουν και πάλι να φωνάζουν στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου ζητώντας από το Ανώτατο Συμβούλιο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας να επισπεύσει τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις και την τιμωρία του διεφθαρμένου πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ και των υπαίτιων  για τις δολοφονίες διαδηλωτών. Μόνο ο χρόνος θα δείξει αν θα δικαιωθούν στ’ αλήθεια…  REUTERS/Amr Abdallah Dalsh
\"ΡΩΣΙΑ\"

ΙΣΠΑΝΙΑ
«Είμαστε –εκρηκτικά- καθάρματα, όχι τρομοκράτες», λέει με ένα λογοπαίγνιο το πανό που κρατάει στα χέρια του ένας ισπανός διαδηλωτής που φοράει τη μάσκα της ομάδας χάκερ «Ανώνυμοι», στην πλατεία-ορόσημο του κινήματος των Αγανακτησμένων Πουέρτα ντελ Σολ της Μαδρίτης. Λίγες ώρες νωρίτερα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι χάκερ είχαν μπλοκάρει επί μία ώρα την πρόσβαση του κοινού στην  ιστοσελίδα της ισπανικής αστυνομίας.
REUTERS/Susana Vera
\"ΡΩΣΙΑ\"
ΙΣΠΑΝΙΑ
«Πραξικόπημα» με αυγά και αλεύρι! Στα τέλη Δεκέμβρη αναβιώνει κάθε χρόνο στο Αλικάντε της Ισπανίας ένα έθιμο που μετρά περισσότερα από 200 χρόνια ζωής. Οι συμμετέχοντες ντύνονται  από νωρίς το πρωί με ρούχα που να μοιάζουν στρατιωτικά και σκηνοθετούν ένα ψεύτικο πραξικόπημα. Οι «Αλευρωμένοι», όπως αποκαλούνται, οργανώνονται σε ομάδες, συμμετέχουν σε αγώνα δρόμου για την αρχηγία του «κινήματος» και εκτοξεύουν αυγά και αλεύρι στους «αντιφρονούντες», ωσότου λήξει το φεστιβάλ αργά το απόγευμα με χορό και πυροτεχνήματα.

\"ΡΩΣΙΑ\"

ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ
Το τελευταίο ηλιοβασίλεμα του 2011. Στην Νικαράγουα τα Χριστούγεννα έρχονται το καλοκαίρι και αυτό το κορίτσι, ελεύθερο από σχολικές υποχρεώσεις μπορεί να παίζει όσο θέλει, παρόλο που ο ήλιος έχει σχεδόν δύσει στην παραλία Ποκομίλ της Μανάγουα. Την ίδια ανεμελιά και το δικαίωμα στο παιχνίδι μοιράζεται και ο σκύλος, που ανησυχεί μονάχα μήπως δεν πιάσει το μπαλάκι που του πέταξε η μικρή του φίλη.
REUTERS/Oswaldo Rivas
\"ΡΩΣΙΑ\"

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ
Με το βλέμμα στραμμένο στην … πολιτική.  Με το πρόσωπο κρυμμένο πίσω από μια πολυτελή, αλλά πάντα αυστηρή μουσουλμανική καλύπτρα μια γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία ετοιμάζεται να παρευρεθεί στο φεστιβάλ παραδοσιακών πολεμικών χορών Τζαναντρίγια, μερικά χιλιόμετρα έξω από το Ριάντ. Σύμφωνα με δηλώσεις σαουδάραβα αξιωματούχου, για πρώτη φορά στα χρονικά του υπερ-συντηρητικού βασιλείου, οι γυναίκες δεν θα χρειάζονται την έγκριση ενός άρρενα κηδεμόνα για να ψηφίσουν ή να κατέβουν ως υποψήφιες στις δημοτικές εκλογές του 2015… AP Photo/Hassan Ammar
\"ΡΩΣΙΑ\"
ΣΥΡΙΑ
Αντιμετωπίζοντας τα τεθωρακισμένα με ντουφέκια… Δήθεν προστατευμένοι πίσω τους ετοιμόρροπους και  γεμάτους τρύπες από βλήματα τοίχους ενός σπιτιού, δύο αποστάτες του συριακού στρατού ακροβολίζονται στην πολύπαθη περιοχή Μπάμπα Αμρ της αιματοβαμμένης πόλης Χομς. Η μάχη εναντίων των δυνλαμεων του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ μοιάζει – και είναι- άνιση. Μπορεί το συριακό καθεστώς να  επέτρεψε την είσοδο παρατηρητών του Αραβικού Συνδέσμου στην πόλη, όμως οι αιματοχυσίες συνεχίζονται με δεκάδες θύματα καθημερινά.
AP

\"ΡΩΣΙΑ\"

ΗΠΑ
Η φωτεινή και η σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού. Με ένα ιδιότυπο σύστημα παρακολούθησης η NASA κατάφερε να απαθανατίσει όχι μόνο την πλευρά της Σελήνης που είναι ορατή από τη Γη, αλλά και εκείνη που κρύβεται στην πίσω πλευρά της σεληνιακής σφαίρας. Το Σαββατοκύριακο της πρωτοχρονιάς μάλιστα αναμένεται να σταλεί στο φεγγάρι «δίδυμη» αποστολή που θα  μελετήσει τη σεληνιακή βαρύτητα και στις δύο πλευρές του.
AP Photo/NASA
\"ΡΩΣΙΑ\"

ΝΕΠΑΛ
Ακόμη και η σκιά του είναι βαριά… Τα παιχνίδια του φακού και του φωτός κάνουν τη σκιά του ελέφαντα να αποτυπώνεται στο χώμα του Εθνικού Δρυμού Τσιτουάν, νοτίως του Κατμαντού, εξωπραγματικά μεγάλη, την ώρα που οι επισκέπτες που μεταφέρει το συμπαθές παχύδερμο φαντάζουν μικροσκοπικοί πάνω στην πλάτη του, να ατενίζουν τη φύση από ύψος πολλών μέτρων, μέσα στο ειδικό φορείο.   
REUTERS/Navesh Chitrakar
\"ΡΩΣΙΑ\"

ΙΣΡΑΗΛ
«Πρέπει να γίνετε όλοι σαν εμάς».  Χιλιάδες υπερ-ορθόδοξοι Εβραίοι συγκεντρώθηκαν κοντά στο Τελ Αβίβ για να τιμήσουν με την παρουσία τους το γάμο του δισέγγονου του μεγάλου ραβίνου Βιζχνίτζερ. Παρά το γαλήνιο ύφος τους όμως, υπερ-ορθόδοξοι εβραίοι, ίσως και οι εικονιζόμενοι, δεν δίστασαν να αποκαλέσουν πόρνη και να φτύσουν στο πρόσωπο μια εννιάχρονη μαθήτρια που πήγαινε στο σχολείο, απλώς και μόνο επειδή σύμφωνα με τις πεποιθήσεις τους δεν ήταν «ευπρεπώς ενδεδυμένη». REUTERS/Nir Elias
\"ΡΩΣΙΑ\"

ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Η καθημερινή ζωή στο Πακιστάν. Ενα κοριτσάκι στέκεται στην είσοδο του σπιτιού του σε μια παραγκούπολη στο Ισλαμαμπάντ και κοιτάζει στα μάτια το αβέβαιο μέλλον του.
AP Photo/Muhammed Muheisen
\"ΡΩΣΙΑ\"

ΚΙΝΑ
Ένας κόσμος δύο ταχυτήτων. Πάνω σε ένα παλιό τρίκυκλο, φορτωμένο πέραν των δυνατοτήτων του, μια Κινέζα που μαζεύει παλιοπράγματα για να τα πουλήσει και να μπορέσει επιβιώσει, μιλάει στο κινητό της, ενώ λίγο πίσω της κινείται σε κάποιο δρόμο του Πεκίνου ένα πολυτελές, γυαλιστερό αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο κάθεται αναπαυτικά ένας περισσότερος ευνοημένος από την τύχη συμπολίτης της. REUTERS/Jason Lee
\"ΡΩΣΙΑ\"

ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Υποδοχή σκέτο παγάκι! Μπορεί οι Ρουμάνοι να φημίζονται για τη θερμή φιλοξενία τους, όμως στο ξενοδοχείο πάγου Μπαλέα Λακ, 300 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Βουκουρεστίου. Τα πάντα είναι φτιαγμένα από πάγο και οι θερμοκρασίες κυμαίνονται για ευνόητους λόγους από -2 έως 2 βαθμούς Κελσίου. Η ατμόσφαιρα είναι υποβλητική και οι τιμές προσιτές – με τα δίκλινα δωμάτια να τιμώνται μόλις 35 ευρώ-, αλλά για να το επιλέξει κάποιος για τις διακοπές του χρειάζεται σίγουρα αντοχή στο κρύο…    REUTERS/Radu Sigheti
\"ΡΩΣΙΑ\"
ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ
Το άχθος της καθημερινής επιβίωσης… Με την προσπάθεια αποτυπωμένη στο πρόσωπό τους, ένας άντρας από τη Σρι Λάνκα κουβαλάει το βαρύ του φορτίο με σκοπό να το πουλήσει στην αγορά του Κολόμπο και να κερδίσει τα προς το ζην. Σε αντίθεση με τους εύπορους και καλοζωισμένους Δυτικούς που θα πλήρωναν ακριβά σε κάποιο ντελικατέσεν για απολαύσουν εξωτικά λαχανικά και φρούτα, εκείνος είναι καταδικασμένος  σε μια ζωή γεμάτη κόπο, αλλά χωρίς πολλούς καρπούς.

(Το Βήμα)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook