Δύο φιλικά προς το περιβάλλον αυτοκίνητα παρουσίασε η Seat. Τα δύο μοντέλα βρίσκονται ακόμη σε στάδιο δοκιμών και κυκλοφορούν μόνο στην Καταλονία και την Μαδρίτη, για τη συλλογή στοιχείων χρήσης, εξυπηρετώντας ανάγκες κρατικών οργανισμών.

Το Leon TwinDrive Ecomotive διαθέτει υβριδικό σύστημα το οποίο του χαρίζει κατανάλωση καυσίμου μόλις 1,7 lt/100 km κι εκπομπές ρύπων 39 g/km! Στο πρόγραμμα λειτουργίας αποκλειστικά με ηλεκτροκινητήρα, το υβριδικό Leon έχει αυτονομία 52 km και τελική ταχύτητα 120 km/h (170 km/h όταν λειτουργεί και ο βενζινοκινητήρας).

Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι «plug-in hybrid», που σημαίνει ότι η μπαταρία του φορτίζεται και με καλώδιο από οικιακή πρίζα.

Το Altea XL Electric Ecomotive είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο μηδενικών ρύπων. Ο ηλεκτροκινητήρας του έχει μέγιστη απόδοση 115 PS και μέγιστη ροπή 27,5 kgm. Η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 135 km/h και η αυτονομία του με πλήρη φόρτιση φθάνει τα 135 km. Στην οροφή του ηλεκτρικού Altea έχει τοποθετηθεί φωτοβολταϊκό πάνελ, χάρη στο οποίο κυκλοφορεί αέρας στην καμπίνα επιβατών όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο, έτσι ώστε να περιορίζεται η χρήση κλιματιστικού όταν στο αυτοκίνητο υπάρχουν επιβάτες.

Σύμφωνα με τους Ισπανούς, οι μπαταρίες του ηλεκτρικού συστήματος του Altea XL Electric Ecomotive έχουν τοποθετηθεί κάτω από τα καθίσματα και συνεπώς δεν καταλαμβάνουν χώρο από την καμπίνα επιβατών.

Το υβριδικό Leon αναμένεται να μπει στην παραγωγή το 2015 και το ηλεκτρικό Altea XL έναν χρόνο αργότερα.

\"\"

(car+speed)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook