Με βαρύ κατηγορητήριο οδηγούνται σε λίγη ώρα στον ανακριτή Ηρακλείου οι τέσσερις συλληφθέντες για τα προχθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο του Ηρακλείου, με αφορμή την έφοδο των αστυνομικών στο κτίριο του πρώην ΠΙΚΠΑ.

Από το πρωί δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αποκλείσει το χώρο γύρω από δικαστικό μέγαρο ενώ νωρίτερα ομάδα αντιεξουσιαστών επιχείρησε να καταλάβει το χώρο ωστόσο μετά από διαπραγματεύσεις απεχώρησε .Ομως σύμφωνα με την αστυνομία οι επικεκφαλής τους τους είπαν ότι έστω και συμβολικά θα επανέλθουν μετά τις έντεκα και την ώρα που θα απογλογούνται οι κατηγοιρούμενοι.

Οι συλληφθέντες, τρεις γυναίκες 22, 22 και 25 ετών κι ένας άνδρας 26 χρονών, ήταν μεταξύ των αντιεξουσιαστών που το βράδυ της Τετάρτης κατευθύνθηκαν προς το ΠΙΚΠΑ και επιτεθήκαν στις εκεί αστυνομικές δυνάμεις με μολότοφ, πέτρες και ξυλά με σκοπό την ανακατάληψη του κτιρίου.

Το κατηγορητήριο από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών περιλαμβάνει ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, διατάραξη κοινής ειρήνης, παραβάσεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, αντίσταση, νομοθεσία περί όπλων, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πορεία των ομάδων από άτομα του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού χώρου ξεκίνησε προχθές στις 6 το απόγευμα στα Λιοντάρια χωρίς να δημιουργηθούν ιδιαίτερες εντάσεις. Στη συνέχεια όμως, τα άτομα αυτά κατευθύνθηκαν προς το πρώην ΠΙΚΠΑ και επιτέθηκαν στις εκεί αστυνομικές δυνάμεις με μολότοφ, πέτρες και ξύλα με σκοπό την ανακατάληψη του κτιρίου.

Σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο «αποτέλεσμα της συμπλοκής ήταν να τραυματιστεί ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και να συλληφθούν τρεις ημεδαπές γυναίκες ηλικίας 22, 22 και 25 χρονών και ένας ημεδαπός ηλικίας 26 χρονών και κατασχέθηκαν τρία κοντάρια μήκους 1,15 m και ένα ξύλινο καδρόνι 0,75 m.Για το απόγευμα έχει προγραμματισθεί παγκρήτια συγκέντρωση και πορεία ατόμων απο τον αντιεξουσιαστικό χώρο στους κεντρικούς δρόμους της πόλης ενώ πολλά θα εξαρτηθούν από την πορεία της ανάκρισης και εάν τελικά προφυλακισθούν οι κατηγορούμενοι

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook