Με ένα φαντασμαγορικό σόου πυροτεχνημάτων που διήρκησε 15 λεπτά υποδέχθηκε το Σίδνεϊ στην Αυστραλία το 2012. Περισσότεροι από ένα 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι της μεγαλύτερης πόλης της Αυστραλίας για να γιορτάσουν τον ερχομό του νέου έτους και να απολαύσουν τα πυροτεχνήματα. Ο καλός καιρός βοήθησε τους διοργανωτές και τον κόσμο να συμμετέχει μαζικά.

Ο φετινός Δεκέμβριος, που είναι καλοκαιρινό μήνας στο νότιο ημισφαίριο, ήταν ο πιο ψυχρός των τελευταίων 50 χρόνων στην Αυστραλία, γεγονός που κάνει την αστυνομία και τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών να πιστεύουν ότι θα αντιμετωπίσουν λιγότερα περιστατικά ανάρμοστης συμπεριφοράς και προβλημάτων υγείας.

Περισσότεροι από 2.800 αστυνομικοί περιπολούν την ευρύτερη περιοχή του λιμανιού και πραγματοποιούν ελέγχους για υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

\"Time

Τα νοσοκομεία του Σίδνεϊ βρίσκονται σε ετοιμότητα και οι γιατροί προειδοποιούν κατά των «εμφραγμάτων της καλής χρονιάς», που προκαλούνται συνήθως από το ποτό και το υπερβολικό φαγητό.

Πολλοί είναι εκείνοι που αποφάσισαν να περάσουν το βράδυ τους χθες στο λιμάνι και μπροστά από την Όπερα του Σίδνεϊ για να εξασφαλίσουν καλύτερες θέσεις για το υπερθέαμα με τα πυροτεχνήματα, το μεγαλύτερο στον κόσμο, που στοιχίζει 6,4 εκατομμύρια δολάρια.

Συνολικά επτά τόνοι πυροτεχνημάτων φώτισαν τον ουρανό του Σίδνεϊ, δημιουργώντας 100.000 «εκρήξεις» μέσα σε 15 λεπτά.
.

\"The

\"Thousands

Κακοκαιρία στη Νέα Ζηλανδία

Άτυχοι στάθηκαν όμως οι Νεοζηλανδοί καθώς ο καιρός στη χώρα τους ήταν άσχημος και οι περισσότερες εκδηλώσεις και τα υπαίθρια πάρτι ακυρώθηκαν, με αποτέλεσμα ο κόσμος να γιορτάσει στο σπίτι του την Πρωτοχρονιά του 2012. Μόνο στο Όκλαντ, την μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας υπήρξε μία μικρή γιορτή με πυροτεχνήματα.

Ταξίδι στο μέλλον από την Σαμόα

Ένα 24ωρο νωρίτερα υποδέχθηκαν το 2012 η Σαμόα και το Τοκελάου, που ήταν και οι πρώτες χώρες του πλανήτη που άλλαξαν χρονιά. Τα δύο μικρά νησιωτικά κρατίδια του Ειρηνικού Ωκεανού ανήκαν μέχρι πριν από λίγες μέρες στην τελευταία χρονική ζώνη της Γης, ωστόσο τον Μάιο ανακοίνωσαν ότι με την αλλαγή του χρόνου θα αλλάξουν και χρονική ζώνη προκειμένου να εναρμονιστούν με τους γείτονές τους τη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία, που βρίσκονταν μία ημέρα μπροστά. Έτσι, οι δύο χώρες άφησαν μία ημέρα, την 30η Δεκεμβρίου και από τις 29 Δεκεμβρίου πήγαν κατευθείαν στην 31η Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook