Η νύχτα έγινε μέρα στις πρωτεύουσες του κόσμου, καθώς το 2011 έδινε τη θέση του στο 2012. Αμέτρητα πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό στο Λονδίνο, τη Βιέννη, το Βερολίνο και το Εδιμβούργο, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας χρονιάς που, όλοι ελπίζουν, να φέρει κάτι καλύτερο για όλους.

Στην Αθήνα η ατμόσφαιρα γέμισε με αγαπημένες μελωδίες και το συγκεντρωμένο πλήθος στην πλατεία Κοτζιά μέτρησε αντίστροφα την εκπνοή του παλιού και τον ερχομό του νέου χρόνου. Ο Δήμαρχος Αθηναίων έστειλε το δικό του μήνυμα για αισιοδοξία παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν όλο και περισσότεροι πολίτες.



Και η Νέα Υόρκη υποδέχθηκε τον Νέο Χρόνο. Φέιγ βολάν έπεσαν από τον ουρανό, ενώ από την Παραμονή δημοφιλείς καλλιτέχνες έδιναν συναυλίες για τους χιλιάδες θεατές που είχαν συγκεντρωθεί στους δρόμους γύρω από την Times Square.

\"\"


Περίπου 250.000 Βρετανοί ξεχύθηκαν στους δρόμους του Λονδίνου για να φωνάξουν όλοι μαζί στην αντίστροφη μέτρηση για τη νέα χρονιά. Τα πυροτεχνήματα δημιούργησαν μία απίστευτη ατμόσφαιρα και αποζημίωσαν τους κατοικούς, οι οποίοι περίμεναν περισσότερες από εφτά ώρες για τη μεγάλη στιγμή!

\"LONDON:

\"LONDON:

\"LONDON:

\"LONDON:

\"LONDON:

\"LONDON:

Χιλιάδες ήταν και οι πολίτες στο Εδιμβούργο, που παρακολούθησαν τα πυροτεχνήματα όταν μπήκε ο νέος χρόνος και βρέθηκαν στους δρόμους παρά το κρύο.

\"\"

Φαντασμαγορική ήταν η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν τα βεγγαλικά όταν άλλαξε η μέρα και ο χρόνος στο Βερολίνο.

\"\"

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες στη Μόσχα, όπου οι διοργανωτές φρόντισαν να φωτίσουν τον ουρανό με πολύχρωμα πυροτεχνήματα για το καλωσόρισμα του 2012.

Ο μεγαλύτερος πύργος στο Ντουμπάι, ο Burj Khalifa υποδέχτηκε τη νέα χρονιά με τον πιο ξεχωριστό τρόπο! Εντυπωσιακά πυροτεχνήματα σε κάθε όροφο του πύργου τον φωτίζουν με τη λάμψη τους και το θέαμα είναι απλά καταπληκτικό! Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο!

\"\"

\"\"

Στο Τόκιο, η φωταγώγηση του Tokyo Tower σήμανε και φέτος την άφιξη του 2012 και οι πολίτες απελευθέρωσαν στο πλαίσιο των εορτασμών χιλιάδες μπαλόνια στον ουρανό.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το ψηλότερο κτίριο της Ταιβάν στην Ταιπέι πλημμύρισε με χρώματα χάρη στα πυροτεχνήματα.

Ένα φαντασμαγορικό θέαμα με φώτα στήθηκε όμως και στον «Ναό του Ουρανού» στο Πεκίνο όπου χιλιάδες άνθρωποι μέτρησαν αντίστροφα για το 2012.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Περισσότεροι από 1,5 εκατομμύρια θεατές συγκεντρώθηκαν στους δρόμους του Σίδνεϊ για να παρακολουθήσουν την παραδοσιακή εκδήλωση με τα πυροτεχνήματα που σηματοδοτεί την αλλαγή της χρονιάς.

\"\"

Πολλοί είναι εκείνοι που αποφάσισαν να περάσουν το βράδυ τους χθες στο λιμάνι και μπροστά από την Όπερα του Σίδνεϊ για να εξασφαλίσουν καλύτερες θέσεις για το υπερθέαμα με τα πυροτεχνήματα, το μεγαλύτερο στον κόσμο, που στοιχίζει 6,4 εκατομμύρια δολάρια.

\"\"

Συνολικά επτά τόνοι πυροτεχνημάτων φώτισαν τον ουρανό, δημιουργώντας 100.000 «εκρήξεις».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook