Το καθεστώς της Βόρειας Κορέας ζήτησε από τον λαό και τις Ένοπλες Δυνάμεις να υπερασπιστούν «μέχρι θανάτου» το νέο ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ-ουν, σε άρθρο που δημοσιεύεται στον Τύπο και καθορίζει την πολιτική γραμμή για το 2012.

«Το κόμμα στο σύνολό του, ο στρατός και ο λαός θα πρέπει να είναι πεπεισμένοι ότι θα γίνουν τα όπλα και οι ανθρώπινες ασπίδες που θα υπερασπιστούν τον Κιμ Γιονγκ-ουν μέχρι θανάτου»  επισημαίνεται στην Rodong Sinmun, όργανο του Κομμουνιστικού Κόμματος της χώρας και σε άλλες επίσημες εφημερίδες.

Ο Κιμ Γιονγκ-ουν είναι από την Πέμπτη ο «ανώτατος ηγέτης» της Β.Κορέας, διαδεχόμενος τον πατέρα του Κιμ Γιονγκ-ιλ, ο οποίος πέθανε στις 17 Δεκεμβρίου.

Το Σάββατο ανέλαβε και την ανώτατη διοίκηση του στρατού.

Στο άρθρο τονίζεται πως θα ενισχυθούν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας. Επίσης το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ καλεί τις ΗΠΑ να αποσύρουν τους 28.500 στρατιώτες τους από τη Νότια Κορέα, ενώ παράλληλα επισημαίνεται πως η χώρα θέλει να «αναπτύξει σχέσεις φιλίας με τα κράτη που σέβονται την κυριαρχία της».

Στο κείμενο δεν γίνεται καμία αναφορά στο πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας.

Στο μεταξύ, όπως γράφει σήμερα η ιαπωνική εφημερίδα Yomiuri Shimbun, ο μεγαλύτερος γιος του Κιμ Γιονγκ-ιλ μετέβη κρυφά στη Βόρεια Κορέα για να αποτίσει φόρο τιμής στη σορό του πατέρα του.

Ο Κιμ Γιονγκ-ναμ, 40 χρόνων, έφτασε στην χώρα στις 17 Δεκεμβρίου και μετά λίγες ημέρες επέστρεψε στο Μακάο όπου ζει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα που επικαλείται βορειοκορεατική πηγή ταξίδεψε με πλαστά στοιχεία, γιατί δεν ήθελε να γίνει γνωστή η επίσκεψή του.

(in.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook