«Η έλευση του φυσικού αερίου και κατ’ επέκταση η δυνατότητα για φθηνή ενέργεια αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας, για την προσέλκυση νέων επενδύσεων, για την ελάφρυνση των μονάδων που ήδη λειτουργούν αλλά και, σε ό,τι αφορά την οικιακή χρήση, για την ελάφρυνση των νοικοκυριών», τόνισε με έμφαση ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας κατά τη συνάντηση με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) Γιάννη Μανιάτη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, παραδόθηκε και η σχετική μελέτη που συνέταξαν το τμήμα Δυτικής Ελλάδας του Τεχνικού Επιμελητήριου από κοινού με το τμήμα Αιτωλοακαρνανίας του ΤΕΕ.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός ανέφερε ότι αυτήν τη στιγμή το δίκτυο φυσικού αερίου έχει φτάσει μέχρι τα Εξαμίλια Κορινθίας,και ότι προϋπόθεση για την άφιξη του φυσικού αερίου είναι η ύπαρξη ενός μεγάλου καταναλωτή, όπως μπορεί να είναι ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από φυσικό αέριο.

Παράλληλα, εξήγησε ότι το όλο θέμα συναρτάται με τη μονάδα της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη. Πρόσθεσε, επίσης, ότι το όλο εγχείρημα συναρτάται με το γενικότερο ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook