Ο ηγέτης μιας ισχυρής παραστρατιωτικής ομάδας της Λιβύης προειδοποίησε το Σάββατο την κυβέρνηση στην Αίγυπτο ότι δεν θα διστάσει να κάνει χρήση βίας, να κλείσει την πρεσβεία της χώρας και τα σύνορα των δύο χωρών, εάν το Ανώτερο Συμβούλιο των Ένοπλων Δυνάμεων (ΑΣΕΔ) που κυβερνά τη χώρα δεν διακόψει τη λειτουργία ενός τηλεοπτικού σταθμού του Μουάμαρ Καντάφι ο οποίος μεταδίδει παλιές του ομιλίες.

Ο Αμπντάλα Νάκερ, διοικητής του Επαναστατικού Συμβουλίου της Τρίπολης, δήλωσε ότι το δορυφορικό δίκτυο Nilesat επέτρεψε στον επίσημο τηλεοπτικό σταθμό Αλ Τζαμαχιρίγια του Καντάφι να εκπέμψει εκ νέου την περασμένη εβδομάδα.

Το σήμερα δεν μεταδιδόταν χθες, όμως κάτοικοι της Τρίπολης είπαν ότι το είδαν να εκπέμπει με το ίδιο όνομα και λογότυπο, την Παρασκευή. Σύμφωνα με τον Νάκερ, το κανάλι χρηματοδοτείται από επιχειρηματίες πιστούς στον συνταγματάρχη ο οποίος σκοτώθηκε τον Οκτώβριο και άρχισε τις μεταδόσεις την περασμένη εβδομάδα.

Στέλεχος του Nilesat είπε ότι οι μεταδόσεις του κρατικού λιβυκού τηλεοπτικού δικτύου έχουν σταματήσει εδώ και μήνες.

Στέλεχος της μεταβατικής λιβυκής κυβέρνησης είπε ότι το υπουργείο Εξωτερικών θα επικοινωνήσει με την αιγυπτιακή κυβέρνηση για να «επιλυθεί το ζήτημα με αυτό τον τηλεοπτικό σταθμό μέσω διπλωματικών καναλιών».

«Δε θα ζητήσουμε την άδεια κανενός», είπε ο Νάκερ. «Θα προβούμε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για να προστατεύσουμε την επανάστασή μας».

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει τόσο επιθετικές δηλώσεις. Σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς τον περασμένο μήνα, ο Νάκερ, που λέει πως έχει υπό τις διαταγές του χιλιάδες μαχητές, είχε απειλήσει πως οι άνδρες του θα ανέτρεπαν την κυβέρνηση προτού καν διοριστεί εάν δεν εκπλήρωνε τους όρους που της είχε θέσει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook