Τον «χορό» για τις προεδρικές εκλογές του 2013 άνοιξε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αλήθεια», κάνει σαφή την πρόθεσή του να εξαγγείλει υποψηφιότητα.

Ο κύριος Αναστασιάδης, αναφέρει ότι πολύ σύντομα θα ληφθούν αποφάσεις, αφού, όπως σημειώνει, η διακυβέρνηση Χριστόφια εισέρχεται στον τελευταίο χρόνο της.

Διευκρινίζει ότι τις αποφάσεις για τον υποψήφιο της παράταξης θα λάβει ο Δημοκρατικός Συναγερμός και όχι ο ίδιος.

Πολύ σύντομα, αναφέρει ο κύριος Αναστασιάδης, θα πραγματοποιηθεί εκλογικό συνέδριο με τη συμμετοχή 40 χιλιάδων μελών του ΔΗΣΥ και εκείνος, όπως δηλώνει, που θα εκλεγεί στην ηγεσία του κόμματος «θα έχει και τη δεδηλωμένη στήριξη για να εκδηλώσει ενδιαφέρον να είναι ο υποψήφιος της παράταξης». Σημειώνεται ότι με τα σημερινά δεδομένα θεωρείται βέβαιη η επανεκλογή του κ. Αναστασιάδη στην ηγεσία του κόμματος.

Από κυβερνητικής πλευράς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι θεωρεί πρόωρη την όποια συζήτηση για τις προεδρικές εκλογές του 2013.

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα \’\’ Ο Φιλελεύθερος \’\’, ο κύριος Στεφάνου αναφέρει ότι «ο πρόεδρος Χριστόφιας δεν ακολουθεί τη συζήτηση, που προσπαθούν κάποιοι να ανοίξουν παρασύροντας σε πρόωρη προεδρολογία».

Ο πρόεδρος Χριστόφιας, προσθέτει, παραμένει προσηλωμένος στην υλοποίηση του προγράμματός του, στην επίλυση προβλημάτων και στην αντιμετώπιση των προκλήσεων, που ορθώνονται μπροστά στην Κύπρο το 2012.

Σε ερώτηση, αν στην τελική επιλογή για τις προεδρικές εκλογές, θα έχει τον πρώτο λόγο ο πρόεδρος Χριστόφιας ή το ΑΚΕΛ, ο κύριος Στεφάνου απάντησε ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας θα διαβουλευτεί με το ΑΚΕΛ, όπως κάνει για διάφορα θέματα.

Προσθέτει, όμως, ότι, επειδή πρόκειται για θέμα με έντονο προσωπικό στοιχείο, «σε περίπτωση δικής του υποψηφιότητας, τον τελευταίο λόγο θα τον έχει ο ίδιος ο πρόεδρος Χριστόφιας».

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, \’Αντρος Κυπριανού, δήλωσε ότι τα όσα λέγονται και δημοσιοποιούνται για τις προεδρικές εκλογές έχουν σκοπιμότητα να προωθήσουν συγκεκριμένες υποψηφιότητες και «να φθαρεί ο πρόεδρος Χριστόφιας, αλλά και η ηγεσία του ΑΚΕΛ».

Δεν είναι τυχαία, είπε, που κάποιοι «ανοίγουν από τώρα το χορό της προεδρολογίας».

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Χαραυγή», ο κύριος Κυπριανού αναφέρει ότι για το ΑΚΕΛ δεν είναι προτεραιότητα αυτή τη στιγμή η προεδρολογία, αλλά η αντιμετώπιση του κυπριακού και η επικείμενη συνάντηση της Νέας Υόρκης.

Ο κύριος Κυπριανο,ύ εκτιμά ότι οι αποφάσεις για τις προεδρικές θα ληφθούν μετά το Μάιο, αφού αναλυθούν τα δεδομένα, που θα έχουν διαμορφωθεί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook