Οι νέες αρχές της Λιβύης επεσήμαναν χθες ότι η αναθεώρηση των συμβολαίων που είχαν υπογραφεί μεταξύ της ιταλικής πετρελαϊκής εταιρείας ΕΝΙ και του εκλιπόντα ηγέτη της χώρας Μουάμαρ Καντάφι δεν αφορά το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

Το γραφείο του λίβυου πρωθυπουργού \’Αμπντελ Ραχίμ αλ Κιμπ είχε προκαλέσει αναστάτωση την προηγούμενη εβδομάδα όταν ανακοίνωσε ότι θα αναθεωρηθούν τα συμβόλαια μεταξύ ΕΝΙ και του καθεστώτος του Καντάφι, χωρίς να διευκρινίσει αν αυτό αφορά και τα συμβόλαια που έχουν σχέση με το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

\”Για να αποφευχθεί οποιαδήποτε σύγχυση, τα συμβόλαια που πρέπει να αναθεωρηθούν είναι αυτά που αφορούν τα έργα βιώσιμης ανάπτυξης, που αναφέρονται σε ένα πρωτόκολλο συμφωνίας μεταξύ της ΕΝΙ και της Λιβύης\”, εξήγησε το γραφείο του αλ Κιμπ σε ανακοίνωσή του.

\”Αυτό δεν αφορά τις πετρελαϊκές συμφωνίες και όσες αφορούν το φυσικό αέριο\”.

Όταν την Πέμπτη είχε ανακοινωθεί η αναθεώρηση των συμβολαίων ένας εκπρόσωπος της ΕΝΙ από τη Ρώμη είχε διαβεβαιώσει το Γαλλικό Πρακτορείο ότι τα συμβόλαια που θα αναθεωρηθούν είναι \”δύο συμβόλαια τα οποία αφορούν κοινωνικές πρωτοβουλίες και δεν έχουν καμία σχέση με το πετρέλαιο\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook