Τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Αδαμάντινο Ιωβηλαίο έτος της βασίλισσας Ελισάβετ υποσχέθηκε να «χρησιμοποιήσει» ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, προκειμένου να ανεβάσει τη Βρετανία «στην κορυφή».

«Αυτή θα είναι η χρονιά που η Βρετανία θα αντικρίσει τον κόσμο και που ο κόσμος θα δει τη Βρετανία» δήλωσε ο Ντ.Κάμερον στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

Δεσμεύθηκε, επίσης, να κάνει ό,τι μπορεί για την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας.

«Γνωρίζω ότι πολλά πράγματα θα αλλάξουν. Οφείλουμε να κάνουμε περισσότερα για να ανατάξουμε την οικονομία μας […] τη στιγμή που ο κορμός της ευρωπαϊκής οικονομίας υποφέρει, άλλες περιοχές του κόσμου αναπτύσσονται. Υπάρχουν εξαιρετικές ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις μας σε ολόκληρο τον κόσμο. Είμαι αποφασισμένος να τις εκμεταλλευθώ» δήλωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον.

«Φυσικά, υπάρχουν ανησυχίες στον τομέα της απασχόλησης, οι άνθρωποι ανησυχούν πώς θα πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Λαμβάνουμε μέτρα σε αυτούς τους τομείς. Γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι να τα καταφέρουμε. Αλλά γνωρίζω επίσης ότι θα τα καταφέρουμε» πρόσθεσε.

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες και το Αδαμάντινο Ιωβηλαίο της βασίλισσας» Ελισάβετ, η οποία θα γιορτάσει αυτή τη χρονιά τα εξήντα της χρόνια στον θρόνο, «μάς δίνουν ένα εξαιρετικό κίνητρο για να κοιτάξουμε μπροστά, για να είμαστε υπερήφανοι γι΄αυτό που είμαστε και, σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, υπερήφανοι για όσα καταφέραμε» είπε.

Από την ανάληψη της πρωθυπουργίας τον Μάιο 2010, ο Ντέιβιντ Κάμερον επικέντρωσε τη στρατηγική του στην βελτίωση της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας, εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα σκληρής λιτότητας.

Στο τέλος του Νοεμβρίου, το Λονδίνο αναθεώρησε επί τα χείρω τις προβλέψεις για την οικονομική ανάπτυξη το 2011 και το 2012.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook