Στις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει η Ευρωζώνη στο πρώτο τρίμηνο του 2012 αναφέρεται σε δημοσίευμά του της Δευτέρας το πρακτορείο Bloomberg.
 
Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι Ευρωπαίοι ηγέτες επιστρέφουν στην εργασία τους από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές με σκοπό να εξασφαλίσουν χρόνο στην ισπανική και την ιταλική κυβέρνηση, ώστε να καταστήσουν διαχειρίσιμο το χρέος τους και να διασώσουν το ενιαίο νόμισμα.

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, τους τρεις πρώτους μήνες του 2012 θα λήξουν ομόλογα των 17 κρατών της ζώνης του ευρώ ύψους 157 δισ. ευρώ.

«Κλειδί» για την επιβίωση του ευρώ χαρακτηρίζεται η Ιταλία, η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης και η δεύτερη πιο χρεωμένη μετά την Ελλάδα.

Η κυβέρνηση στη Ρώμη, πρέπει να αποπληρώσει 53 δισ. ευρώ χρέους κατά το πρώτο τρίμηνο 2012, περίπου το ένα τρίτο του συνολικού ποσού της ζώνης του ευρώ για τη συγκεκριμένη περίοδο.

Μέχρι το τέλος της περιόδου αυτής, οι ηγέτες έχουν δεσμευτεί να συντάξουν μια αυστηρότερη συμφωνία για τον έλεγχο των κρατικών δαπανών και προς το σκοπό αυτό η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί θα συναντηθούν στο Βερολίνο στις 9 Ιανουαρίου για να επεξεργαστούν τις λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook