Μετά από καθυστέρηση έξη μηνών τελικά εγκρίθηκε από την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Περιβάλλοντος η επικαιροποίηση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου επέκτασης του αερολιμένα Χανίων.

Όπως δήλωσε στο flashnews.gr ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, \”απομένει να βάλουν τις υπογραφές τους η κα Μπιρμπίλη και ο κ. Ρέππας για να πάρει το έργο τον δρόμο του\”. 

Με δεδομένο ότι υπάρχει εγκεκριμένη οριστική μελέτη αλλά και εγκεκριμένες πιστώσεις το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί μέχρι το καλοκαίρι. 

\”Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το έργο θα δημοπρατηθεί πολύ γρηγορότερα απ\’ότι λέγαμε αρχικά. Προσωπικά πιστεύω ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχει δημοπρατηθεί\” είναι ο κ.Βουλγαράκης.

Υπενθυμίζεται πως το έργο επέκτασης του αερολιμένα \”Γιάννης Δασκαλογιάννης\” των Χανίων, συνολικού προυπολογισμού 100 εκατομ ευρώ, αφορά στον διπλασιασμό του υπάρχοντος αεροσταθμού απο έκταση 15.000 τετραγ. μέτρων σε 30.000 τετραγ.μέτρα καθώς επίσης και στην κατασκευή νέου πύργου ελέγχου.

Σε ότι αφορά στην επέκταση είναι απολύτως αναγκαία καθώς το αεροδρόμιο Χανίων εξυπηρετεί και το Ρέθυμνο, ενώ με την καθιέρωση της 24ωρης λειτουργίας του αλλά και σύμφωνα με τις προβλέψεις για το μέλλον, έχει αυξηθεί κατα πολύ η κίνηση αεροσκαφών και επισκεπτών με αποτέλεσμα οι υπάρχοντες χώροι να μην επαρκούν.

Σε ότι αφορά στην κατασκευή νέου πύργου ελέγχου, και αυτό χαρακτηρίζεται ως έργο άμεσης προτεραιότητας για λόγους ασφαλείας των πτήσεων, εαν συνυπολογιστεί πως ο σημερινός πύργος ελέγχου που εξυπηρετεί και τα πολεμικά αεροσκάφη τόσο της 115 ΠΜ όσο και της Αμερικανικής ευκολίας, χρονολογείται απο τα τέλη της δεκαετίας του 1950 και επιπλέον, σύμφωνα με τις σημερινές προσιαγραφές είναι σε λάθος θέση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook