Προειδοποίηση ότι το ΛΑΟΣ θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση Παπαδήμου, εάν έως τις 15 Ιανουαρίου δεν έχουν ξεκαθαριστεί όλα όσα έχει ζητήσει, απηύθυνε ο Γ.Καρατζαφέρης. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζητά να είναι έτοιμη η κυβέρνηση για όσα έχει θέσει η τρόικα, να μειωθούν κατά τουλάχιστον 25% τα μέλη της κυβέρνησης, να ξεκαθαρίσει η ΝΔ το ρόλο της και να υπάρξει ασφαλής ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, το πρωί της Δευτέρας, ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε: «Το 2012 είναι μια δύσκολη χρονιά. Έχουμε μπροστά μας ένα κομβικό τρίμηνο. Αν προσπαθήσουμε όλοι με σοβαρότητα και δεν κάνουμε λάθη, τότε θα σωθούμε. Φοβάμαι όμως πως τα δύο άλλα κόμματα δεν είναι έτοιμα να περάσουν τις συμπληγάδες».

Ο Γ.Καρατζαφέρης επισήμανε πως αν στις 15 Ιανουαρίου, που έρχεται η τρόικα στην Αθήνα, ζητώντας να γίνουν συγκεκριμένα πράγματα προκειμένου να προχωρήσει η νέα δανειακή σύμβαση, δεν είμαστε έτοιμοι, τότε όλα θα τιναχθούν στον αέρα.

«Η Ευρώπη φαίνεται πως έχει μετανιώσει για τα 130 δισεκατομμύρια. Ψάχνει δικαιολογία για να μην τα δώσει. Δεν θα τους δώσω εγώ αυτή την δικαιολογία έτοιμη. Άλλοθι όσων παίζουν με την Ελλάδα δεν γίνομαι. Ή θα σοβαρευτούν, ή θα βγω από την κυβέρνηση, συνεχίζοντας όμως να στηρίζω τον κ. Παπαδήμο» τόνισε.

Ο κ. Καρατζαφέρης επισήμανε: «Κάποιοι έχουν το δικαίωμα να αυτοκτονούν. Όμως δεν έχουν το δικαίωμα να παίρνουν και την Ελλάδα μαζί τους και αυτό εγώ δεν θα το επιτρέψω».

Όσον αφορά στην ημερομηνία των εκλογών, σημείωσε: «Δεν μπορούμε πριν ολοκληρωθεί το PSI, ή όταν θα έχουμε πάρει τα μέτρα, αμέσως, την επόμενη μέρα, να πάμε σε εκλογές. Πρέπει πρώτα να πάρουμε τα χρήματα, να ανακάμψει το κλίμα, να έρθει το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων και τότε να πάμε ομαλά σε εκλογές. Αλλιώς, αν δεν θέλουν, τότε να πάμε τώρα σε εκλογές, μέχρι 30 Ιανουαρίου και η νέα κυβέρνηση που θα εκλεγεί να αναλάβει να σηκώσει αυτό το βάρος».

Κληθείς να σχολιάσει τα ποσοστά του ΛΑΟΣ στις δημοσκοπήσεις -που εμφανίζουν σταθεροποίηση-, ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε: «Η επιθεώρηση πάντα μάζευε περισσότερα νούμερα από το σοβαρό θέατρο. Εγώ κάνω σοβαρή πολιτική δεν κάνω επιθεώρηση. Αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους δεν μπορώ να κάνω κάτι γι αυτό».

Όσον αφορά στο ζήτημα των δύο οικονομικών εισαγγελέων, των οποίων η υπόθεση κατέληξε σε συμβιβασμό, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κατήγγειλε κουκούλωμα του θέματος.

«Οι δύο Οικονομικοί Εισαγγελείς για να κάνουν σωστά την δουλειά τους πρέπει να περιβάλλονται από αυξημένο κύρος. Μετά τα όσα συνέβησαν έχουν κύρος ή αυτό είναι πολύ μειωμένο; Πιστεύω πως εδώ έγινε ένα κουκούλωμα μεταξύ πολιτικής και δικαστών και πρέπει ο ελληνικός λαός να μάθει τι κουκουλώθηκε και από ποιους».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook