Σε έκτακτη γενική συνέλευση την οποία θα συγκαλέσει ο σύλλογος κτηνοτρόφων Χανίων τις επόμενες ημέρες , οι κτηνοτρόφοι θα αποφασίσουν για το αν αποδέχονται ή όχι την πρόταση του δήμου Χανίων για την δημιουργία μιας Ανώνυμης Εταιρείας που θα αναλάβει τον εκσυγχρονισμό και την λειτουργία των δημοτικών σφαγείων.

Συγκεκριμένα η πρόταση την οποία κατέθεσε προς συζήτηση ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης αφορά στο να ιδρυθεί μια ΑΕ με βασικούς μετόχους τον δήμο, τους συλλόγους κτηνοτρόφων και κρεοπωλών αλλά και άλλους δήμους που ενδιαφέρονται. Αυτή η ΑΕ θα αναλάβει όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται για την σύνταξη μελέτης και ότι άλλο χρειάζεται προκειμένου να προωθηθεί προς ένταξη στο πρόγραμμα του υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης "Αλέξανδρος Μπαλτατζής" ο εκσυχρονισμός των δημοτικών σφαγείων έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στους Ευρωπαικούς κανονισμούς στους οποίους έχει προσαρμοστεί η Ελληνική νομοθεσία.

Εξυπακούεται πως, στην συνέχεια, αυτή η ΑΕ θα αναλάβει και την λειτουργία τους.

Με την πρόταση αυτή συμφώνησε ο πρόεδρος του συλλόγου κρεοπωλών Χανίων Γιώργος Τραχαλάκης, ενώ ο πρόεδρος του συλλόγου κτηνοτρόφων Γιώργος Βενετάκης επιφυλάχτηκε να απαντήσει μετά την γενική συνέλευση του συλλόγου.

Μετά το τέλος της σύσκεψης οι κτηνοτρόφοι αποχώρησαν απο την είσοδο του δημαρχείου λήγοντας και την κατάληψη στην οποία είχαν προχωρήσει απο τις 11 το πρωί.

Θα ακολουθήσει αναλυτικό ρεπορτάζ