Στη «φάκα» του λιμενικού σώματος έπεσε φορτηγό πλοίο, που μετέφερε 1.990 χαρτοκιβώτια λαθραίων τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών, με προορισμό την Αλβανία.

Το πλοίο, με πλήρωμα οκτώ Ουκρανούς, που έπλεε από Κύπρο προς Δυρράχειο Αλβανίας, εντοπίστηκε από δυνάμεις του λιμενικού σώματος, νοτιοανατολικά της Σαλαμίνας, ακινητοποιήθηκε και οδηγήθηκε στον προβλήτα του Παλαιού Μώλου ΔΕΗ στο Κερατσίνι, για έλεγχο.

Σύμφωνα με το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, η παραγγελία του φορτίου ήταν εικονική, αφού η φερόμενη ως εταιρεία παραλαβής δήλωσε άγνοια, ενώ οι περισσότερες από τις επωνυμίες των τσιγάρων δεν διέθεταν άδεια πιστοποίησης κυκλοφορίας. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, στις κούτες βρίσκονται 19.900.000 τσιγάρα.

Επίσης, στελέχη της επιθεώρησης εμπορικών πλοίων διαπίστωσαν ότι τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας του πλοίου ήταν ληγμένα και υπήρχαν σημαντικές ελλείψεις σε αυτό.

Το πλήρωμα του πλοίου συνελήφθη και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ενώ κατασχέθηκε το πλοίο και η ποσότητα των τσιγάρων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook