Την πρώτη επίσημη επίσκεψη στην Κρήτη πραγματοποίησε σήμερα ο νέος πρέσβης της Κίνας στην Αθήνα Du Qiwen ο οποίος συναντήθηκε στην Περιφέρεια με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη.

Ο Κινέζος πρέσβης συνοδευόμενος από την σύζυγό του, βρίσκεται στην Κρήτη για να αποτίσει όπως είπε φόρο τιμής στον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη.

Στις δηλώσεις που έκανε ο πρέσβης της Κίνας μετά την συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη επεσήμανε τους ιστορικούς και πολιτισμικούς δεσμούς φιλίας που υπάρχουν ανάμεσα στους δυο λαούς. Μάλιστα επικαλέστηκε για μια ακόμα φορά την μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε τον Φεβρουάριο του 2011 για τον επαναπατρισμό των χιλιάδων συμπατριωτών του από την φλεγόμενη τότε Λιβύη μέσω Κρήτης.

«Βρίσκομαι εδώ για να ενισχύσουμε περισσότερο τους δεσμούς φιλίας αλλά και να αποτίσουμε φόρο τιμής στον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη. Επίσης θέλω να διαβεβαιώσω ότι μας ενδιαφέρει να υπάρξει στενή συνεργασία σε οικονομικό εμπορικό και τουριστικό επίπεδο και όπως είπα και στον Περιφερειάρχη Κρήτης οι προοπτικές συνεργασίας είναι μεγάλες».
Εξάλλου όπως ανακοινώθηκε από τον Περιφερειάρχη Κρήτης και τον Κινέζο πρέσβη το πρώτο δίμηνο του 2012 πρόκειται να επισκεφθούν το νησί μας Κινέζοι επιχειρηματίες οι οποίοι θα διερευνήσουν τις δυνατότητες που υπάρχουν για την εξαγωγή Κρητικών προϊόντων στην χώρα τους.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε ότι «ευελπιστούμε σε συνεργασία ιδιαίτερα στον πρωτογενή και τουριστικό τομέα. Ελπίζουμε να έχουμε χειροπιαστά αποτελέσματα με τους Κινέζους επιχειρηματίες που θα έρθουν στην Κρήτη το προσεχές διάστημα» τόνισε ο Περιφερειάρχης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Ηρακλείου Ανδρέας Μεταξάς που ήταν παρών στην συνάντηση ανέφερε ότι η Κρήτη προσφέρεται για 12μηνο τουρισμό, ενώ δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο το στοιχείο ότι το έτος 2011 ταξίδεψαν στο εξωτερικό περισσότεροι από 60 εκ. Κινέζοι τουρίστες.

Ο Κινέζος πρέσβης μετά την Περιφέρεια μετέβει μαζί με τον Περιφερειάρχη στον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη όπου και κατέθεσε στεφάνι.

«Τιμούμε το άξιο τέκνο της Κρήτης και της Ελλάδας, και αναγνωρίζουμε το πνευματικό-συγγραφικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη που είναι ένας από τους σημαντικότερους στον κόσμο» δήλωσε ο Κινέζος πρέσβης Du Qiwen ο οποίος αμέσως μετά με την σύζυγο του επισκέφθηκαν το μουσείο «Νίκου Καζαντζάκη».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook