Υποδοχής με υπουργικές τιμές θα τύχει το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της χρονιάς, το MSC MAGNIFICA, το οποίο ανοίγει με τον κατάπλου του τη φετινή περίοδο κρουαζιέρας στο Λιμάνι του Πειραιά!

Ειδικότερα το πλοίο θα υποδεχθούν αύριο Τρίτη (3-12-2012), η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με επικεφαλής τον Υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και το Δ.Σ. του Ο.Λ.Π. Α.Ε. με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του, κ. Γιώργο Ανωμερίτη.

Η Ο.Λ.Π. Α.Ε. από την ώρα του κατάπλου μέχρι την αναχώρηση του πλοίου, έχει ετοιμάσει ένα ειδικό νησιώτικο πρόγραμμα υποδοχής των επιβατών στον Σταθμό Επιβατών Α΄.

Το κρουαζιερόπλοιο της ΜSC, το MSC MAGNIFICA, κατασκευάστηκε στη Γαλλία το 2010. Έχει μήκος 293,8 μ., ύψος 51,77 με 17 καταστρώματα, έχει μεταφορική ικανότητα 3.200 επιβατών και 1.100 μελών πληρώματος, με θέατρο 1.200 θέσεων, αθλητικούς χώρους, κ.ά. Έχει ειδικά διαμορφωμένη αναδιπλούμενη οροφή, ιδανική για χειμερινές κρουαζιέρες.

Ο Πλοίαρχος του, cpt. Giuseppe Maresca θα υποδεχτεί τον Υπουργό και τους Έλληνες επισήμους επί του πλοίου στις 11:30 για ανταλλαγή δώρων, ενώ από τις 12:00 έως τον απόπλου του πλοίου (14:00) νησιώτες καλλιτέχνες από το πρόγραμμα «Πανηγύρια του Αιγαίου» θα ψυχαγωγούν τους πρώτους τουρίστες κρουαζιέρας του έτους.

Υπενθυμίζεται ότι τo λιμάνι του Πειραιά, προσέγγισαν το 2011, 936 κρουαζιερόπλοια με 2.515.191 αφιξοαναχωρήσεις επιβατών (αύξηση 35%), ενώ για το 2012 έχουν ήδη ανακοινώσει τον κατάπλου τους στον Πειραιά 800 κρουαζιερόπλοια.

Η πίτα των 34 δισ. δολαρίων
Η κυβέρνηση προφανώς προσβλέπει σε ενίσχυση των εσόδων που έφτασαν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια πέρσι – υπάρχει εκτίμηση για έσοδα της τάξης των 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων - καθώς η παγκόσμια πίτα της κρουαζιέρας έφτασε την χρονιά που έφυγε τα 34 δισεκατομμύρια δολάρια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε προ ημερών ο επικεφαλής του ΟΛΠ κ. Γιώργος Ανωμερίτης:
• Το 2011 εκσυγχρονίστηκε ο Σταθμός Επιβατών Κρουαζιέρας Α’ (Αγίου Νικολάου), έκτασης πλέον 6.300 τ.μ.
• Τον Απρίλιο 2012 παραδίδεται ο νέος Σταθμός Επιβατών Κρουαζιέρας Β’ (Θεμιστοκλέους), έκτασης 5.200 τ.μ.
• Τον Μάιο 2012 παραδίδεται ο νέος Σταθμός Επιβατών Κρουαζιέρας Γ’ (Μιαούλη), έκτασης 3.200 τ.μ στον χώρο της πενταγωνικής αποθήκης της «Παγόδας».
• Τίθενται σε λειτουργία νέες πύλες ελέγχου, ταινιόδρομοι αποσκευών, οχήματα μεταφοράς επιβατών και αποσκευών, θέσεις στάθμευσης οχημάτων, πούλμαν, ταξί κ.λ.π.
• Τον Μάιο 2012 παραδίδεται το νέο κρηπίδωμα «Μιαούλη» για δύο νέες θέσεις πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων, έκτασης πρόσθετων κρηπιδωμάτων 8.700 τ.μ.
• Το 2012 ξεκινάει το έργο της επέκτασης του νέου λιμένα πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων για 6 νέες θέσεις πλοίων νέας γενιάς. Ήδη ολοκληρώθηκαν όλες οι απαιτούμενες μελέτες και άδειες και το έργο θεωρείται πλήρως ώριμο.
6. Πολιτικές
• Ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. αποφάσισε να διατηρήσει για τα έτη 2013, 2014, 2015 και 2016 (έτος ολοκλήρωσης υποδομών νέου λιμένα) τα τιμολόγια του σταθερά με ετήσια αναπροσαρμογή μόνο κατά τον δείκτη τιμών καταναλωτή, χωρίς άλλες μεταβολές ή προσαυξήσεις.
• Καθιέρωση τιμολογίου μεγάλων πελατών
• Καθιέρωση ειδικών εκπτώσεων (5% - 30%)
• Θέσεις προαναγγελίας και προτεραιότητας στην προσέλευση και προσέγγιση.
• Καθιέρωση σταθερών θέσεων πρόσδεσης για μεγάλους πελάτες.
• Κοινό check-in στα τερματικά αεροδρόμιου-λιμένος.


protothema.gr