Ένα ευρύ κύκλο επαφών έχει ξεκινήσει από το Σάββατο ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Βασίλης Ξημέρης προκειμένου να μπορέσει να βρει τα άτομα που θα στελεχώσουν τη νέα 11μελη διοίκηση Πρωτοδικείου και από την άλλη να υπάρξει και εισροή χρημάτων άμεσα στα ταμεία της ΠΑΕ.

Ο κύκλος αυτών των επαφών ξεκίνησε από τους φορείς της πόλης με τον Β. Ξημέρη μαζί με τον κ. Τουγλή να ξεκινάει τις επαφές του το Σάββατο με την συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Ηρακλείου και πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΦΗ κ. Γιάννη Κουράκη. Ο κ. Κουράκης τόνισε ότι λόγω του θεσμικού του ρόλου δεν μπορεί να πάρει μέρος στη νέα διοίκηση αλλά θα στηρίξει έμπρακτα την προσπάθεια που γίνεται : ««Πρέπει να γνωρίζετε ότι είμαι κοντά στον ΟΦΗ. Και θα συνεχίσω να είμαι κοντά του και στη νέα προσπάθεια που έχει ξεκινήσει. Θα βοηθήσω στη πώληση των μετοχών που θα διατεθούν για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουράκης, μετά την ενημέρωση που του έγινε από το κ. Ξημέρη και το Τουγλή.

Όσον αφορά την Δευτέρα ο κ. Ξημέρης έκανε ένα κύκλο επαφών με τους φορείς της πόλης μαζί με τον κ. Τουγλή που όλα δείχνουν ότι θα είναι ένα μέλος που θα παραμείνει από την παλιά διοίκηση στη νέα διοίκηση Πρωτοδικείου που θα δημιουργηθεί στην κρητική ομάδα μέχρι την Τετάρτη.

Οι κ.κ.Ξημέρης, Τουγλής αρχικά συναντήθηκαν με το γενικό γραμματέα της περιφέρειας Κρήτης κ. Αρναουτάκη, τον αντιπεριφερειάρχη κ. Κουκιαδάκη, το πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου κ. Πιτσούλη και τον αντιπρόεδρο της οικονομικής επιτροπής κ. Ξυλούρη N.

Οι παραπάνω ενημερώθηκαν για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σήμερα στον ΟΦΗ, αλλά και τις προθέσεις που έχει η διοίκηση του Ερασιτέχνη ΟΦΗ για το καταρτισμό της διοικούσας επιτροπής που θα προταθεί στο πρωτοδικείο Ηρακλείου.

Ο κ. Ξημέρης ζήτησε μέσα από το θεσμικό ρόλο που έχουν ο κ. Αρναουτάκης και οι συνάδελφοι του, να βοηθήσουν στην αγορά μετοχών στην επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που θα γίνει στη ΠΑΕ-ΟΦΗ.

Στη συνέχεια υπήρξε συνάντηση με το πρόεδρο του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανόλη Αλιφιεράκη.
Οι εκπρόσωποι του ΟΦΗ ζήτησαν από το νέο πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου να βοηθήσει στη πώληση μετοχών που θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

Ο κ. Αλιφιεράκης έκανε γνωστό ότι στην ημερήσια διάταξη των θεμάτων στη πρώτη συνεδρίαση της διοίκησης του Επιμελητηρίου θα περιλαμβάνεται η περίπτωση του ΟΦΗ (αγορά μετοχών στην επικείμενη αύξηση του Μ.Κ.)

Επίσης ο κ. Αλιφιεράκης έκανε γνωστό ότι θα στείλει επιστολές στα μέλη του επιμελητηρίου για να συμμετέχουν στην αγορά μετοχών.

Η επόμενη συνάντηση που έκαναν οι κ.κ Ξημέρης και Τουγλής ήταν με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Μανόλη Κουμαντάκη, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Κρήτης και πρώην μέλος της ΠΑΕ κ. Γιώργο Αμπαρτζάκη, της ΟΕΒΕΝΗ κ. Μανόλη Σφυρή, και του ΤΕΕ/ΤΑΚ κ. Πέτρο Ινιωτάκη.

Οι προαναφερόμενοι δήλωσαν ότι είναι κοντά στη νέα προσπάθεια του ΟΦΗ και θα βοηθήσουν στη πώληση μετοχών. Όχι μόνο με τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων αλλά και τα μέλη των επιμελητηρίων και των συλλόγων που ηγούνται.

Εκτός από τους τοπικούς φορείς ο κ. Ξημέρης έχει ξεκινήσει επαφές και με επιχειρηματίες του Ηρακλείου.

Λόγω της σημερινής προγραμματισμένης αργίας οι επαφές με τους επιχειρηματίες αναμένεται να ολοκληρωθούν έως την Τετάρτη το πρωί.

«Είμαι ευχαριστημένος από τις επαφές»

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Βασίλης Ξημέρης μιλώντας στο επίσημο σαϊτ της ομάδας για τα αποτελέσματα των επαφών που έχει κάνει και αυτές που θα ακολουθήσουν την Τρίτη τόνισε : «Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από τις επαφές -που κάναμε μαζί με το κ. Τουγλή- με τους φορείς της πόλης. Όλοι θέλουν να βοηθήσουν τη νέα προσπάθεια και να μετέχουν στη πώληση των μετοχών. Λόγω της αργίας δεν κατέστη δυνατόν να προχωρήσουμε στο βαθμό που θα θέλαμε τις επαφές με επιχειρηματίες της πόλης. Όμως αυτό θα γίνει αύριο. Έχουμε στόχο να έλθουμε σε επαφή με 40 επιχειρηματίες στους οποίους θα κάνουμε τη πρόταση αφενός να μετέχουν στη πώληση μετοχών αφετέρου να μετέχουν στη συγκρότηση της προσωρινής διοικούσας επιτροπής, είτε οι ίδιοι είτε με εκπρόσωπο τους. Στόχος μας είναι να ολοκληρωθούν οι επαφές έως αύριο (Τρίτη) , γιατί την Τετάρτη θέλουμε να καταθέσουμε την πρόταση μας για τη σύσταση προσωρινής διοικούσας επιτροπής στο πρωτοδικείο Ηρακλείου».