Για τους περισσότερους από εμάς, η οδήγηση στην πόλη αποτελεί μέρος της καθημερινότητας μας. Αναφέρουμε μερικά tips για αποφυγή λαθών και μεγαλύτερη ασφάλεια.

1. Ακόμα και στα σημεία που έχεις προτεραιότητα, μην τη διεκδικείς επιθετικά. Έστω και να σε ακουμπήσει η θεία με τους 20 βαθμούς πρεσβυωπία, θα σε στείλει για διακοπές στο ΚΑΤ.

2. Περνώντας ανάμεσα από μποτιλιαρισμένα αυτοκίνητα… να περιμένουμε τα πάντα! Τα δύο δάχτυλα πρέπει οπωσδήποτε να είναι στη μανέτα του φρένου, καθώς όλο και κάποιος «φίλος-οδηγός» αλλάζει λωρίδα αστραπιαία (και χωρίς φλας) για να κερδίσει… 5 ολόκληρα μέτρα!

3. Περνάς σβέλτα ανάμεσα στα αυτοκίνητα και μπροστά βλέπεις ανοιχτό δρόμο. Ανοίγεις το γκάζι και εκεί που χαίρεσαι που το φανάρι είναι πράσινο, βλέπεις ότι υπάρχει τροχονόμος στην διασταύρωση! Ρίχνε μια ματιά πριν περνάς τα φανάρια σε τέτοιες περιπτώσεις, γιατί ούτε και ο τροχονόμος είναι φίλος σου, ειδικά αν έχει δώσει προτεραιότητα εκείνη την ώρα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

4. Προσπέρνα με σιγουριά: άναψε φώτα, κορνάρισε και προσπέρασε το προπορευόμενο αυτοκίνητο, αφού βεβαιωθείς ότι σε έχει δει.

5. Οι οδηγοί αυτοκινήτων δεν μπορούν να υπολογίσουν το πόσο γρήγορα κινείσαι, ειδικά στην εθνική. Για την ακρίβεια, έχεις γεμίσει τον καθρέφτη τους σε χρόνο dt και τους αιφνιδιάζεις, κάτι που δεν είναι καλό, οπότε, έχε το στο μυαλό σου…

6. Μην προσπεράσεις σε στροφή, αλλά και μην μπεις με «πολλά» σε τυφλή στροφή. Και στις δύο περιπτώσεις δεν ξέρεις τι σε περιμένει από την άλλη πλευρά.

7. Προσπερνώντας ένα φορτηγό ή μια νταλίκα, να ξέρεις ότι πηγαίνοντας να πάρεις στην αρχή θέση πίσω της, θα σε επηρεάσουν οι στροβιλισμοί που δημιουργούνται από τον αέρα, αλλά και όταν βρεθείς μπροστά της, ενδέχεται να δεχτείς ένα «χαστούκι» από τον αέρα, καθώς βρισκόμενος στο πλάι της είσαι τελείως προστατευμένος.

(mototriti)