Η βρετανική αστυνομία βρήκε στοιχεία ότι ιδιωτικοί ερευνητές που εργάζονταν για εφημερίδες είχαν υποκλέψει τους λογαριασμούς email του πρώην πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν όταν ήταν υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας \”Ιντιπέντεντ\”.

Τα email εκατοντάδων άλλων προσώπων μπορεί επίσης να έχουν παραβιαστεί, ίσως εξίσου πολλών με αυτά που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών από την εφημερίδα News of the World που ανήκε στον όμιλο News International και έχει τώρα κλείσει, αναφέρει η εφημερίδα.

Ντετέκτιβ αναζητούν στοιχεία από περίπου 20 ηλεκτρονικούς υπολογιστές που κατασχέθηκαν από ιδιωτικούς ερευνητές, προστίθεται στο δημοσίευμα.

Αστυνομικοί στο αρχηγείο της Σκότλαντ Γιάρντ εξετάζουν την πιθανότητα αρκετές εφημερίδες να προσέλαβαν ιδιωτικούς ντετέκτιβ για να αποκτήσουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αναφέρει η \”Ιντιπέντεντ\”, επικαλούμενη πηγή που δεν κατονομάζει.

Τα email του Μπράουν που εξετάζονται χρονολογούνται από την εποχή που ήταν υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας και πριν γίνει πρωθυπουργός το 2007.

Στόχος των υποκλοπών ήταν επίσης ο πρώην σύμβουλος του Εργατικού Κόμματος και λομπίστας Ντέρεκ Ντρέιπερ, σύμφωνα με την \”Ιντιπέντεντ\”.

Η αστυνομία δεν σχολίασε το δημοσίευμα.

Ο όμιλος News International, ο βρετανικός κλάδος του ομίλου News Corporation του Ρούπερτ Μέρντοκ, αρνήθηκε επίσης να προβεί σε σχόλιο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook