Η αυτοθυσία και η ανιδιοτελής προσφορά βοήθειας στο συνάνθρωπο στις ημέρες που ζούμε αποτελεί σπάνιο φαινόμενο.

Υπάρχουν όμως και οι φωτεινές εξαιρέσεις σαν και αυτή που περιγράφει ο δήμαρχος Σφακίων κ. Παύλος Πολάκης.

Το περιστατικό, τρανό παράδειγμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς συνέβη την ημέρα της Πρωτοχρονιάς στην περιοχή του Λουτρού Σφακίων και αν μη τι άλλο αποτελεί μήνυμα προς όλους μας:

Συγκεκριμένα ανήμερα Πρωτοχρονιάς, κατά τις εννέα το βράδυ δημότης που διαμένει στο Λουτρό Σφακίων παρουσίασε οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα η ζωή του. Προκειμένου να προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες,το φουσκωτό  νοσοκομειακό σκάφος του δήμου με το χειριστή και το γιατρό του δήμου έπεσε άμεσα στο νερό και μετέβη στο Λουτρό.

Εκεί  προσφέρθηκαν οι αναγκαίες πρώτες βοήθειες και ο ασθενής μεταφέρθηκε υπό άσχημες καιρικές συνθήκες στη Χώρα Σφακίων απ\’ οπού τον παρέλαβε το ασθενοφόρο του δήμου και τον μετέφερε σε βαριά κατάσταση αλλά ασφαλή στην Κραπη. Από εκεί έγινε νέα μεταφορά του ασθενή  με ασθενοφόρο του κέντρου υγείας Βάμου στο νοσοκομείο Χανίων.

Οφείλουμε   ένα μεγάλο μπράβο και συγχαρητήρια στο χειριστή του νοσοκομειακού σκάφους ΤΣΙΡΙΝΤΑΝΗ ΝΤΑΜΟΥΛΗ, στο γιατρό του δήμου ΜΠΟΥΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ και στον οδηγό του ασθενοφόρου μας ΚΟΠΑΣΗ ΝΙΚΟ για την επιχείρηση που έφεραν σε πέρας .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook